Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
ANPC, avertisment pentru români în privința mesei de Revelion: "Nu trebuie sub nici o formă trecut cu vederea"
WhatsApp
Apropierea Noului An presupune, de fiecare dată, magazine arhipline și o adevărată goană după cumpărături, ceea ce poate duce la o lipsă de atenție a consumatorului în ceea ce privește calitatea produselor pe care dorește să le achiziționeze.
mâncare

Cu scopul de a evita neplăcerile după dezambalarea produselor, de a reaminti câteva informații esențiale legate de achiziționarea acestora, președintele Autorității Naționale Pentru Protecția Consumatorilor, Mihai Culeafă, vine în ajutorul consumatorului cu o serie de sfaturi: 

Fie că este vorba despre produsele servite în restaurante sau cele cumpărate din magazine, consumatorul ar trebui să analizeze atent aspectul, culoarea, dar și mirosul preparatului și să nu ezite să îl refuze în cazul în care există suspiciuni privind calitatea sau siguranța acestuia.

De asemenea, un alt sfat îl constituie evitarea achiziționării din locuri neautorizate, întrucât comerciantul cu pricina nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare și nu poate elibera bon de casă cu care să se justifice tranzacția comercială. Se recomandă, deci, achiziționarea din magazine sau raioane specializate.

La fel de important este alegerea magazinelor și din punctul de vedere al posibilității de eliberare a documentelor de cumpărare. Factura, bonul fiscal, chitanța fiscală sunt obligatorii atunci când se achiziționează produse, indiferent de gama acestora, și trebuie păstrate drept probă în cazul returnării sau reclamării justificate.

Eticheta este un alt aspect care nu trebuie, sub nicio formă, trecut cu vederea, întrucât cuprinde informații esențiale despre produs. Se recomandă, în acest sens, verificarea datei limită de consum, ingredientele, alergenii și nu numai.

Este importantă, totodată, observarea modului de etichetare a produselor din carne, evitarea celor preambalate neetichetate sau a celor pe care nu este înscrisă data durabilității minimale ori depășirea acesteia. 

„Îmi propun, alături de echipă, să rămânem la fel de vigilenți în ceea ce privește reclamațiile cosumatorilor, indiferent că este vorba de sărbători, pentru că nu putem și nu vom rămâne indiferenți la nevoile lor”, declară președintele ANPC, Mihai Culeafă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel