Un șofer român angajat al firmei de curierat Hermes este acuzat că a furat din coletele pe care trebuia să le distribuie. Acesta a fost avertizat că riscă peste trei ani de închisoare.
Potrivit presei locale, Eduard Zarioiu, un român în vârstă de 45 de ani, rezident în Churchill Road, Norwich, este acuzat că în perioada august-decembrie 2020 a furat un număr important de colete aparținând companiei Hermes.
Bărbatul se confruntă și cu acuzația de deținere de articole furate, inclusiv aparatură electronică, aparate de uz casnic, îmbrăcăminte, genți de mână și parfumuri.
Prezent săptămâna trecută la Curtea de Magistraților din Norwich, el nu a recunoscut acuzațiile, dar i s-a comunicat faptul că valoarea bunurilor furate este atât de mare încât, dacă va fi găsit vinovat, riscă mai mult de trei ani de închisoare.
De asemenea, soția sa, Elena-Mirela Zaroiu, în vârstă de 39 de ani, este acuzată de deținerea de bunuri obținute ilegal și a fost avertizată că poate primi 18 luni de închisoare. Nici aceasta nu a recunoscut fapta.
Următorul termen în procesul în care cei doi urmează să fie judecați la Curtea Coroanei din Norwich este pe 23 decembrie.
Zeci de percheziţii au fost efectuate în Dâmboviţa şi Argeş, dar şi în Germania, la membrii unui grup infracţional care furau din TIR-uri aflate în diferite parcări pe teritoriul Germaniei, Franţei şi Austriei.
Potrivit Agerpres, este vorba despre un prejudiciu de aproximativ 1,3 milioane de euro. "La data de 23.11.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Dâmboviţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Investigaţii Criminale au efectuat un număr de 46 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Dâmboviţa şi Argeş, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Concomitent cu activităţile desfăşurate pe teritoriul României, au fost efectuate alte 11 percheziţii domiciliare la locuinţele unor membri ai grupului infracţional, pe teritoriul Germaniei", precizează DIICOT în comunicatul transmis.
Astfel, potrivit DIICOT, în perioada 2015 - 2021, pe teritoriul țării noastre, s-a constituit şi a acţionat un grup infracţional organizat, membrii acestuia săvârşind peste 100 de infracţiuni de furt calificat din TIR-uri aflate în diferite parcări pe teritoriul Germaniei, Franţei şi Austriei. În plus, furturile au fost comise, în zona autostrăzilor A10 şi A71, în sudul Parisului, iar în Germania în apropierea oraşelor Münster şi Osnabruck.
Potrivit DIICOT, "autorii furturilor care erau şi administratori de societăţi comerciale, sub aparenţa executării unor activităţi de transport, se deplasau în aceste state, iar pe timpul nopţii sustrăgeau bunuri din alte camioane, aflate în parcări (cantităţi mari de televizoare, anvelope, biciclete, aparatură electronică, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, cantităţi mari de combustibil etc.). Bunurile furate erau transportate, ulterior, pe teritoriul României, unde erau comercializate către persoane cunoscute membrilor grupării, la preţuri cu mult sub valoarea reală a acestora, în scopul obţinerii unor venituri ilicite".
Din cercetările realizate până în prezent, se pare că liderii grupării erau cei care organizau deplasările în străinătate şi participau la comiterea infracţiunilor de furt împreună cu ceilalţi membri.
Astfel, în urma perchezițiilor, la sediul DIICOT Dâmboviţa, vor fi conduse, în vederea audierii, 31 de persoane.
De asemenea, în acest caz, cercetările s-au efectuat în cadrul unei echipe comune de anchetă, între DIICOT şi autorităţile judiciare din Germania şi Franţa, scrie Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News