Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anglia. S-au descoperit 11 cazuri noi de variola maimuței. Numărul total se ridică la 190
WhatsApp
Încă 11 cazuri de variola maimuței au fost depistate în Anglia, ceea ce ridică numărul total la 190. În ciuda numărului în creștere, riscul de infectare rămâne scăzut pentru populație, potrivit Agenției britanice de securitate sanitară, citată de Sky News.
Anglia. S-au descoperit 11 cazuri noi de variola maimuței. Numărul total se ridică la 190

Agenția britanică de securitate sanitară transmite că orice persoană care prezintă simptome de variolă a maimuței ar trebui să limiteze contactul cu alte persoane și să contacteze autoritățile medicale, transmite Mediafax.

 

11 cazuri noi de variolă a maimuței au fost depistate în Anglia

 

Alte 11 cazuri de variolă a maimuței au fost depistate în Anglia, numărul total de cazuri confirmate de la 7 mai ajungând la 183. Există, de asemenea, patru cazuri în Scoția, două în Irlanda de Nord și unul în Țara Galilor, ceea ce duce totalul din Marea Britanie la 190.

Agenția britanică de securitate sanitară (UKHSA) a declarat că riscul pentru populația generală „rămâne scăzut”, deoarece virusul, care se transmite prin contact fizic apropiat, nu se răspândește cu ușurință.

Cu toate acestea, el poate trăi pe suprafețe precum cearșafuri de pat sau prosoape.

Oamenii sunt sfătuiți să fie atenți la erupții cutanate neobișnuite pentru ei sau la o ulcerație.

 

Peste 20 de țări au prezentat cazuri de variola maimuței

 

Dr. Ruth Milton, consilier medical principal la UKHSA, a declarat:

„Riscul pentru publicul larg din cauza variolei maimuței este încă scăzut, dar este important să lucrăm pentru a limita transmiterea virusului. Le reamintim oamenilor că trebuie să fie atenți la apariția unor pete noi, ulcerații sau bășici pe orice parte a corpului lor.

Dacă cineva suspectează că ar putea avea acestea, în special dacă a avut recent un nou partener sexual, ar trebui să își limiteze contactul cu alții și să contacteze autoritățile medicale sau serviciul local de sănătate sexuală cât mai curând posibil, deși vă rugăm să telefonați înainte de a vă prezenta în persoană”.

Peste 20 de țări în care variola maimuței nu este endemică au raportat focare ale acestei boli virale, cu peste 300 de infecții confirmate sau suspectate, majoritatea în Europa.

Expertul OMS în variola maimuței a declarat că nu se așteaptă ca răspândirea să se transforme într-o altă pandemie, dar remarcă faptul că există încă necunoscute despre această boală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel