Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anglia. Ministrul sănătăţii şi-a cerut scuze după ce a îndemnat populaţia să nu se "ferească" de coronavirus
WhatsApp
Ministrul britanic al sănătăţii, Sajid Javid, şi-a cerut scuze duminică pentru că a sugerat că naţiunea nu ar trebui să se "ferească" de coronavirus, în remarci care au fost catalogate drept insensibile de familiile îndoliate şi de parlamentari din opoziţie, transmit PA Media/dpa.
Sajid Javid (sursa foto: Facebook)

Ministrul a şters duminică tweet-ul în care a făcut comentariul jignitor, recunoscând că ''a fost o alegere proastă a cuvântului'' şi cerându-şi scuze ''sincere''.

El a făcut comentariul iniţial pe Twitter sâmbătă, când a anunţat că s-a ''vindecat complet'' după o infecţie cu coronavirus, după ce fusese vaccinat cu două doze, şi a spus că ''simptomele sale au fost foarte uşoare, datorită vaccinurilor uimitoare''.

"Vă rog, dacă nu aţi făcut-o încă, faceţi-vă vaccinul, pentru că trebuie să învăţăm să trăim cu acest virus, în loc să ne ferim de el'', adăugase ministrul.

Javid a fost nevoit să îşi ceară scuze după ce asociaţia Covid-19 Bereaved Families for Justice s-a alăturat unor parlamentari catalogând sugestia sa de ''laşitate'' ca fiind jignitoare pentru persoanele care au făcut scut şi pentru cele care au rămas acasă pentru a proteja societatea.

"Mi-am exprimat recunoştinţa că vaccinurile ne ajută să luptăm ca societate, dar a fost o alegere proastă a cuvântului şi îmi cer scuze cu sinceritate'', a declarat ministrul duminică.

''La fel ca mulţi, am pierdut persoane dragi din cauza acestui virus îngrozitor şi nu aş minimaliza niciodată impactul său'', a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel