Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Angajații din spitale care îngrijesc pacienți COVID vor primi sporuri de până la 85%. Guvernul a aprobat Hotărârea
WhatsApp
Angajații din spitale implicați în îngrijirea pacienților cu COVID vor primi sporuri de până la 85% în situațiile de risc epidemiologic. 

Guvernul a aprobat miercuri un act normativ prin care se creează cadrul legal de compensare financiară a riscurilor la care este supus personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unităţile sanitare care are în îngrijire pacienți diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, pe perioada situațiilor de risc epidemiologic și biologic.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, a declarat, într-o conferinţă de presă, că a fost aprobată hotărârea de modificare a Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă prevăzut în anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017.

"Sporul pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase, în procent de 55% până la 85% acordat personalului de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unităţile sanitare care este implicat în transportul, recoltarea probelor biologice, testarea rapidă, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor suspecţi şi confirmaţi cu COVID-19 pe durata situaţiilor de risc epidemiologic şi biologic prevăzute în Legea nr.136/2020 privind instituirea acestor măsuri în domeniul sănătăţii publice va fi acordat, practic, în baza acestei Hotărâri de Guvern", a explicat el.

Actul normativ creează cadrul legal de compensare financiară a riscurilor la care este supus personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unităţile sanitare care au în îngrijire pacienţii diagnosticaţi cu virusul SARS-CoV-2 pe perioada situaţiilor de risc epidemiologic şi biologic prevăzute la articolul 6 din Legea nr. 136/2020. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel