Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Angajații români, înlocuiți cu chinezi? Sunt mai ieftini. Germania dă startul
WhatsApp
Germania caută forță de muncă ieftină, iar în acest scop pregătește un import masiv de chinezi. Primele acorduri au fost deja semnate, chinezii urmând să ajungă în Germania foarte curând. Dacă totul va decurge bine, măsura ar putea fi extinsă. 

Pentru început se acționează în zona îngrijitorilor de persoane. 

O companie de stat din Beijing dorește să antreneze tinerii chinezi în Germania pe calificarea de îngrijitori. Primii vor veni în primăvara anului 2019.

"De fapt suntem un fel de TÜV", spune Lei Lin, directorul CCIC Germania, filiala germană a companiei de certificare chineze de stat. Principala afacere a Filialei germane din Bremen este verificarea produselor ce vin importate din China.

La fel ca TÜV-ul german, compania chineză încearcă să-și extindă afacerea și a venit cu o idee care îi ajută atât pe germani, cât și pe chinezi.

"Germania caută îngrijitori, iar tinerii chinezi caută o educație duală", spune Lin pentru ziarul Weser Report. 

Primele 25 de chinezoaice vin la Oldenburg

CCIC dorește să aducă o mică țară chineză în Germania. Vineri, 13.07.2018 se va semna in Bremen, contractul intre CCIC si grupul din Oldenburg „Hansa", a confirmat managerul Hansa, doamna Bich Nga Seneberg. Grupul Hansa deține mai multe case pentru persoanele în vârstă în Bremen.

Primii chinezi vor veni la Oldenburg în primăvara anului 2019. Până atunci, ei învață limba germana. Doar cei care ajung la nivelul B1 și vor avea cunoștințele medii, vor primii calificarea si dreptul de a lucra in Germania ca îngrijitor.

Se merge pe scenariul Kurz, care vrea să-i înlocuiască pe români cu sârbi 

Erich Mocanu, membru fondator al organizației AEBS.org spune care ar fi de fapt planul cancelarului austriac Sebastian Kurz care a declanșat o adevărată campanie împotriva românilor. 

Mocanu precizează că în toate ieșirile publice, cancelarul austriac Sebastian Kurz s-a referit doar la români în ceea ce înseamnă marea masă a muncitorilor din zonele defavorizate ale Europei.

Citește aici care ar fi planul lui Kurz 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel