Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Andrei Caramitru: Iarăși trecem prin niște zile tragice pentru România
WhatsApp
Andrei Caramitru scrie pe pagina lui de socializare că este esențial ca acest guvern să pice și să se facă alegeri anticipate cât mai repede.

Carmitru spune că până la organizarea alegerilor anticipate, să se mai repare cât de cât lucrurile și să se rezolve problema votului liber.

De semenea, Caramitru spune că România trece din nou prin zile grele, în care Tăriceanu este salvat de justiție, un polițist este omorât de un interlop recidivist, iar distrugerea economiei continuă.

"Iarăși trecem prin niște zile tragice pentru România. Doar săptămâna asta:

* Tariceanu e salvat de justiție de majoritatea parlamentara (deși e acuzat de o șpagă de aproape 1 milion EUR - prin procurorii austrieci)
* Sistemul baronilor e prezervat prin votul intr-un singur tur al șefilor de CJ. Cu susținerea tuturor șefilor PNL din teritoriu (împotriva discursului liderilor naționali ai PNL)
* ONG-urile au fost pulverizate printr-o noua lege trecută in senat - pot fi închise dacă au un discurs anti-guvernamental de exemplu (legea a trecut pentru că o parte din senatorii PNL nu erau in sală)
* Un polițist a fost omorât de un interlop - pentru că PSD i-a scos din pușcărie și nu a investit nimic in Politie (doar in Jandarmerie)
* Economia e distrusă - avem un deficit enorm care va creste spre un dezastru de 4-5% la sfârșitul anului. Și fără nici un spațiu de manevra (90% merge spre pensii inclusiv speciale, salarii și dobânzi)

Este esențial ca acest guvern să pice și sa se facă alegeri anticipate cât mai repede - și între timp sa se mai repare cât de cât lucrurile și sa se rezolve problema votului liber.

Este esențial ca USR/PLUS să se consolideze și sa aibă un plan de câștig al orașelor mari. Toate. Și să fie pe un trend crescător la toate alegerile. Nu ne putem permite ego-uri personale sau teme minore. Și sa menținem presiunea pe mafie - din orice partid, din orice zonă - fără frică.

Este esențial ca reforma PNL să se întâmple. Sper ca discursul celor de la centru să fie real, și acțiunile să fie in forță (mișcarea de demitere din Bucuresti este pozitivă însă doar un început - acolo este o mafie transpartinică de ani buni, care fură sute de milioane de EUR pe an). Nu mai merge cu jumătăți de măsură. Dacă nu reușesc - vor pierde masiv voturi și o alianța guvernamentală va fi aproape imposibilă în viitor. Este foarte important să reușească.

E mult de muncă.", a scris Andrei Caramitru.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel