Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Andrei Caramitru, despre sondajele dinaintea ALEGERILOR
WhatsApp
Într-o postare pe pagina de facebook, Andrei Caramitru a scris despre sondajele realizate la alegerile anterioare, dar și la cele din acest an și a făcut o comparație. 

"DESPRE SONDAJE - CUM TREBUIE CITITE ȘI DE CE PUTEM CÂȘTIGA

Am studiat un pic sondajele de dinainte de parlamentarele din 2016 și prezidențiale din 2014. Pe scurt :
- în 2016, la alegeri cu participare mică (au ieșit doar cei care votează in mod uzual, nu a fost nici o e emoție) , sondajele cu 2 luni inainte de vot au fost corecte mai puțin pentru PNL și ALDE (care au fost “umflate” in sondaje - electoratul lor pare mai puțin entuziast/organizat și cu participare mai slabă la vot). Cifrele arătau așa: PSD 40-45% (final 45%), PNL 25-30% (final 20%), ALDE 6-7% (final 5%), PMP 4-7% (final 5%), USR 7-11% (final 9%)
- în turul 2 de la prezidențialele din 2014, sondajele dădeau Ponta 55/ Iohannis 45. A ieșit invers, cu participare și emoție maximă - 10 puncte eroare.

Dacă extrapolăm la situația de acum - cu o emoție mult mai mare decât cea din 2016 dar mai mica decât în turul 2 de la prezidențiale, este posibil ca PNL și ALDE să ia mai puțin și Alianța USR/PLUS mai mult decât în sondajele de acum. Per total - cred că opoziția va lua 5% extra și PSD/ALDE/ProRo 5% sub sondajele pe care le citim", a postat Andrei Caramitru pe pagina sa de facebook. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel