Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Andrei Baciu, șeful CNAS, către candidații la rezidențiat: „Să facem din România o alternativă la plecatul din ţară“
WhatsApp
Andrei Baciu, șeful CNAS, îndeamnă tinerii medici să aleagă România ca destinație pentru cariera lor, în loc să opteze pentru plecarea în străinătate. Într-un mesaj transmis în timpul examenului de rezidențiat, Baciu subliniază importanța de a transforma țara într-un mediu propice în care specialiștii să rămână și să se dezvolte profesional. Concentrarea asupra soluțiilor este cheia pentru a face din România o opțiune atractivă în fața tentației emigrării.
Andrei Baciu

Andrei Baciu, Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a transmis un mesaj încurajator candidaților la examenul de rezidențiat desfășurat duminică. Fostul secretar de stat în Ministerul Sănătății subliniază importanța ca România să devină un loc atractiv pentru tinerii medici, în care aceștia să își dorească să rămână și să își construiască carierele.

Baciu a transmis gânduri de succes celor peste 10.000 de candidați înscrși la examenul de rezidențiat în marile centre universitare. "Astăzi este o zi crucială pentru cei 10.194 de candidaţi, viitori medici, stomatologi şi farmacişti care trec prin examenul de rezidenţiat. Nu este deloc un examen uşor, sunt 200 de întrebări la care ai 4 ore să răspunzi", a menționat el într-o postare pe Facebook.

Andrei Baciu, șeful CNAS, către viitorii medici români:  „Să facem din România o alternativă la plecatul din ţară“

 

Președintele CNAS a subliniat că esențialul este să ne concentrăm asupra soluțiilor în ceea ce privește provocările din sistemul medical. El, având experiența lucrului ca medic în străinătate și întoarcerea în România, îndeamnă la conștientizarea oportunităților unice pe care țara le oferă. "Ţine numai de noi, de fiecare dintre noi, să ne concentrăm pe soluţie mai mult decât pe problemă şi să facem din România o alternativă la plecatul din ţară", a subliniat Baciu.

Iată mesajul comple al lui Nadrei Baciu:

Astăzi este o zi crucială pentru cei 10.194 de candidați, viitori medici, stomatologi și farmaciști care trec prin examenul de rezidențiat. Nu este deloc un examen ușor, sunt 200 de întrebări la care ai 4 ore să răspunzi.

Există multe discuții și preocupări, dar un aspect vital despre acest lucru ne privește pe toți: dorința de a face din România un loc unde toți acești tineri medici, stomatologi și farmaciști să dorească să rămână și să își construiască carierele. Ca cineva care a lucrat ca medic în străinătate și s-a întors în România, înțeleg provocările, dar și oportunitățile unice pe care le avem aici, în țara noastră.

Ține numai de noi, de fiecare dintre noi, să ne concentrăm pe soluție mai mult decât pe problemă și să facem din România o alternativă la plecatul din țară.

Mult succes tuturor candidaților!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel