Un aluat ușor, făcut din ou cu lapte, ascunde o umplutură moale, bogată în fructe. Vei fi cucerit pe loc de acest desert, încât cei ai casei vor mai cere o porție. De asemenea, poți îmbogăți desertul cu nuci tocate sau îl poți servi alături de o cupă de înghețată. Desigur, dacă ai grijă de siluetă, va trebui să renunți la cupa de înghețată.
Pentru acest desert delicios avem nevoie de:
2 ouă,
1 ananas proaspăt sau felii din conservă,
2 linguri de făină,
30 ml de lapte,
scorțișoară măcinată - după gust,
zahăr pudră după gust sau miere,
50 grame de unt.
Rețeta este foarte simplă, iar cofetarii recomandă să preferați ananasul proaspăt, care poate fi găsit ușor în supermarket.
Luați ananasul și feliați-l, având grijă ca feliile să aibă o grosime de aproximativ un centimetru. Dacă ești comod, poți folosi feliile de ananas din conservă.
Încearcă si: Prăjitură cu morcovi și iaurt. Un desert fabulos cu doar 140 de calorii
Separat, spargeți ouăle într-un bol și mixați-le cu zahărul, făina și laptele. Mixați-le bine, adăugând și scorțișoara până când obțineți o compoziție omogenă.
Ar putea să vă placă și: Bavareză cu cafea. Fără făină și fără unt. Un desert spectaculos, pentru masa de Revelion
Topiți o bucățică de unt într-o tigaie antiaderentă. Când untul se topește, înmuiați feliile de ananas în aluat și prăjiți-le pe ambele părți până se rumenesc.
Scoateți-le cu cleștele pentru mâncare și serviți-le încă fierbinți, stropite cu zahăr pudră sau miere. Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o NOUĂ REȚETĂ, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link - https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News