Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Amestecă usturoi cu miere și lămâie: Siropul contra răcelii pe care bunicile îl pregăteau în secret
WhatsApp
Usturoi, miere și lămâie. Ingredientele pe care bunicile le foloseau pentru a pregăti un sirop contra răcelii, eficient, ieftin și la îndemână în același timp.
Amestecă usturoi cu miere și lămâie: Siropul contra răcelii pe care bunicile îl pregăteau în secret

Usturoiul este una dintre legumele noastre preferate. Are un gust foarte înțepător, specific și, bineînțeles, nu te face să uiți de el pentru mult timp. Respirația după usturoi este un coșmar pentru îndrăgostiți. Sunt multe de spus despre această legumă, dar mai ales că este extrem de benefică. Iar a o mânca, în ciuda consecințelor, este o mișcare inteligentă.

Sezonul de toamnă - iarnă este cea mai bună perioadă pentru a consuma usturoi sub orice formă. Și îl puteți mânca în diferite moduri - în feluri de mâncare și crud. Puteți, de asemenea, să murați usturoiul sau să faceți un sirop. Oricum doriți, încorporați usturoiul în dieta dumneavoastră. Pentru că merită.

Usturoi - proprietățile acestui superaliment 


Usturoiul este considerat de mult timp un antibiotic natural. Și este mult adevăr în asta. Usturoiul face parte din grupul superalimentelor - produse alimentare care au proprietăți excelente de promovare a sănătății. Toate aceste legume își datorează în primul rând beneficiile pentru sănătate allicinei, un compus chimic organic cu sulf care conține flavonoide, aminoacizi și câteva vitamine și minerale.

Usturoiul este bogat în vitaminele A, B1 și B2, în vitamina C și PP, precum și în magneziu, calciu, crom, cobalt și nichel. Acest lucru înseamnă că câțiva căței de usturoi consumați în fiecare zi pot acționa ca un antibiotic ușor asupra unui organism afectat de bacterii patogene. Allicina ajută la combaterea bacteriilor gram-pozitive și gram-negative. În plus, acționează și ca un antiseptic.

De asemenea, merită subliniat faptul că usturoiul urmărește doar să ucidă bacteriile dăunătoare, în timp ce agenții farmacologici scapă și de microbii buni. Prin urmare, utilizarea probioticelor este esențială în terapia cu antibiotice. Usturoiul nu are nevoie de acest lucru.

Te-ar putea interesa și: Amestecă usturoi zdrobit cu miere și piper. Cum să prepari cel mai puternic antibiotic natural cunoscut

Sirop de usturoi cu miere și lămâie, remediul contra răcelii


Acesta este un remediu excelent pentru răceli. Este parfumat, expresiv și nu foarte gustos. Medicamentele nu trebuie să aibă un gust plăcut, însă trebuie să ajute la tratarea bolii.

Pentru a face siropul veți avea nevoie de: două căpățâni de usturoi, trei lămâi, câteva linguri de miere (în funcție de preferințe) și 250 de mililitri de apă.

Cum se prepară: Se curăță usturoiul și se zdrobește printr-o presă într-un bol. Așteptați zece minute pentru a permite alicinei să se acumuleze. Apoi se adaugă sucul de lămâie și mierea - aproximativ cinci linguri. Adăugați apa și amestecați pentru a omogeniza totul bine.

Acum tot ce trebuie să faceți este să turnați siropul într-o sticlă și să îl lăsați să se odihnească. Îl puteți bea atunci când sunteți răcit și în scop preventiv.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel