A te detoxifia înseamnă, pur și simplu, a da o pauză organismului tău și a-l întări cu nutrienți de care dieta ta obișnuită poate că a dus lipsă, în ultima vreme. Dacă simțiți că alimentația proastă, stilul de viață nesănătos și poluarea fac tot mai dificil ca organismul dumneavoastră să fie în cea mai bună formă, poate că aveți nevoie de o detoxifiere cu turmeric.
Turmericul este recunoscut ca fiind cel mai puternic condiment dintre toate, conform Food.ndtv. Haldi, după cum este denumit în India, a fost soluția de rezolvare a fiecărei gospodării indiene timp de secole. Iată 5 beneficii uimitoare pentru sănătate ale adăugării turmericului în dieta noastră zilnică:
Turmericul este un condiment indian străvechi care a devenit acum o senzație globală pentru proprietățile sale vindecătoare. Curcumina din turmeric este cunoscută pentru că stimulează imunitatea și previne deteriorarea radicalilor liberi. Lipopolizaharida - o substanță din turmeric este renumită pentru proprietățile sale antibacteriene și antivirale.
De foarte mult timp, indienii amestecă un vârf de cuțit de turmeric cu lapte pentru a ține la distanță durerile articulare și pentru a îndepărta riscul de infecții și gripă. Proprietățile antiinflamatorii ale turmericului ajută la vindecarea durerilor artritice și a inflamațiilor ușoare, de asemenea.
Pasta de turmeric face parte din ritualurile indiene pentru piele și frumusețe din timpuri imemoriale. Antioxidanții prezenți în turmeric ajută la stoparea activității radicalilor liberi (responsabili de îmbătrânirea rapidă a pielii). Consumul zilnic de apă de turmeric vă poate ajuta pielea să devină mai radiantă, mai sănătoasă și mai tânără.
Turmericul poate ajuta la stimularea digestiei. Unele componente ale turmericului sunt cunoscute pentru că stimulează vezica biliară să producă bilă, făcând astfel sistemul digestiv mai eficient. De asemenea, poate reduce simptomele de balonare și gaze. O digestie bună este cheia pentru obținerea unui metabolism sănătos, iar un metabolism sănătos este legat de pierderea durabilă în greutate și de gestionarea greutății.
Turmericul poate face minuni pentru ficatul dumneavoastră. Se știe că acesta crește producția de enzime vitale care sunt responsabile pentru detoxifierea sângelui nostru care merge la ficat prin descompunerea toxinelor.
Boabele de piper sunt cultivate din fructele viței de vie piper nigrum veșnic verde care ne oferă piper negru, verde și alb. Obținem boabele de piper negru atunci când acestea sunt culese chiar înainte de coacere și lăsate să fie fermentate și uscate.
Pe lângă faptul că este folosit ca și condiment, piperul negru are și multe scopuri medicinale. Cea mai activă componentă a piperului negru se numește "piperină", fiind substanța chimică care dă piperului negru efectul său distinctiv.
De asemenea, este cunoscut pentru potențialul său antioxidant, antiinflamator și antitumoral și este folosit și pentru tratarea tulburărilor gastrointestinale, a durerii, a inflamațiilor și a altor afecțiuni. Inhibă enzimele de detoxifiere a medicamentelor, ceea ce crește biodisponibilitatea oricărui compus.
Nu te lua după toate rețetele în care găsești ingrediente precum vanilie, lapte de cocos etc. Cultura indiana menține rețeta cât mai simplă, pentru beneficii cât mai rapide și concentrate.
1. Turnați laptele într-o oală mică, la foc mediu.
2. Adăugați niște turmeric măcinat, un vârf de cuțit de piper negru (care ajută organismul să absoarbă curcumina) și opțional un strop de scorțișoară (un alt antiinflamator natural)
3. Fierbeți la foc mic timp de 10 minute pentru a lăsa toate aromele să se contopească, apoi savurați!
Este benefic să aveți piper negru cu turmeric, deoarece ajută organismul să absoarbă turmericul. Și iată exact cum:
Îmbunătățește biodisponibilitatea turmericului, așa cum am menționat mai sus "Curcumina" are un nivel scăzut de biodisponibilitate. Cea mai mare parte din ea care este ingerată este metabolizată înainte de a putea fi absorbită. Se spune că piperina ajută la creșterea biodisponibilității 'Curcuminei'. Acest lucru s-ar putea datora faptului că inhibă anumite enzime digestive intestinale. Acest lucru crește cantitatea de orice medicament sau supliment care poate fi absorbit de organism.
De asemenea, nu se degradează rapid. Un raport publicat în numărul din octombrie 1992 al revistei Clinical Pharmacokinetics a raportat că atunci când "Curcumin" a fost administrat șobolanilor în combinație cu "Piperine", biodisponibilitatea sa a crescut cu 154%. Atunci când voluntarilor umani li s-a administrat o combinație de "Curcumină" și "Piperină", în loc de "Curcumină" pură, biodisponibilitatea "Curcuminei" a crescut cu un procent impresionant de 2000%.
În plus, s-a constatat că adăugarea de "piperină" a sporit concentrațiile serice de "curcumină" și gradul de absorbție a acesteia, atât la animalele de test, cât și la voluntarii umani. Atunci când sunt combinate împreună, piperul negru și turmericul pot ameliora leziunile mucoasei gastrice cauzate de ulcerul peptic, ambele au beneficii antioxidante care ajută la îmbunătățirea pierderii memoriei și protejează oamenii de deteriorarea cognitivă cauzată de boli neurodegenerative precum Alzheimer.
1. Într-o cratiță, puneți o cană de apă și aduceți-o la fierbere.
2. Acum luați o altă cană și adăugați o linguriță de turmeric și o jumătate de linguriță de suc de lămâie.
3. Turnați apa caldă deasupra.
4. Spre final, poți pune puțină miere pentru a îndulci băutura, dacă dorești. Amestecați bine și consumați-o călduță.
Bea această apă detoxifiantă cu turmeric în mod regulat și vezi cum sănătatea și pielea ta se îmbunătățesc treptat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News