Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Amestecă semințe de chia cu ulei din semințe de struguri. Acest truc va da rezultate cât ai clipi și este foarte sănătos
WhatsApp
Semințele de chia sunt bogate în acizi grași esențiali, proteine, fibre, vitamine și minerale. Acestea întrec majoritatea celorlalte cereale, boabe și legume în ceea ce privește valoarea lor nutritivă. Citește mai departe pentru a cunoaște beneficiile semințelor de chia pentru creșterea părului și cum le poți folosi.
Amestecă semințe de chia cu ulei din semințe de struguri. Această poțiune va da rezultate cât ai clipi și este foarte sănătoasă / Foto: Captură video youtube

Pasionații de îngrijire a părului folosesc semințele de chia în măști de păr, geluri, împachetări și săruri pentru a-și face pletele mai sănătoase și mai vibrante. Uleiul din semințe de chia devine, de asemenea, este popular ca emolient natural pentru păr.

Semințele de chia sunt extrem de bune pentru părul tău, însă ca să te convingem, ți-am enumerat câteva dintre beneficiile lor, conform Stylecraze.

 

1. Semințele de chia pot condiționa scalpul uscat

 

Semințele de chia sunt bogate în acizi grași omega-3. Aceștia ajută la îmbunătățirea hidratării pielii (sau a scalpului) și a funcției de barieră. Specialiștii cred că aplicarea uleiului de semințe de chia cu un ulei purtător pe un scalp uscat poate ajuta la tratarea mătreții.

 

2. Semințele de chia pot stimula creșterea părului

 

Aceste semințe sunt bogate în proteine. Ele au, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii. Semințele pot combate efectele negative pe care le poate avea inflamația.

 

3. Semințele de chia pot îmbunătăți textura părului

 

Semințele de chia conțin mai mult calciu, fosfor și magneziu decât majoritatea celorlalte cereale alimentare. De asemenea, au o concentrație mai mare de fier, seleniu, cupru și zinc. Se crede că aceste minerale sunt vitale pentru promovarea texturii părului. Semințele de chia pot stimula, de asemenea, strălucirea părului.

Cele mai multe dintre beneficiile semințelor de chia asupra părului se bazează pe dovezi anecdotice. Deși sunt necesare mai multe cercetări în acest sens, utilizarea semințelor de chia pentru creșterea părului pare să dea rezultate.

 

Utilizarea semințelor de chia pentru creșterea părului - Gel de păr cu semințe de chia

 

Ingrediente:

- 688 g semințe de chia
- 240 g apă filtrată
- 15 ml gel de aloe vera
- câteva picături ulei din semințe de struguri

Gel de păr cu semințe de chia - Metodă de preparare

 

Combinați apa filtrată cu cele 688 de grame de semințe de chia într-un bol de amestecare. Lăsați amestecul să stea peste noapte.

Transferați amestecul într-o cratiță a doua zi. Încălziți amestecul la foc mediu timp de 10 minute. Strecurați semințele de chia umflate folosind o sită.

Încorporați o lingură de gel de aloe vera. Bateți ușor. Adăugați câteva picături din ulei din semințe de struguri sau uleiul esențial preferat.

Amestecați bine.

Mod de utilizare:  Aplicați gelul de păr pe părul umed și lăsați-l să acționeze timp de 20 de minute. Spălați reziduurile și continuați cu regimul de îngrijire a părului dumneavoastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel