Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Amestecă sare de mare cu șampon. Beneficiile magice ale folosirii sării îți vor economisi bani și timp
WhatsApp
Sarea oferă, în mod surprinzător, o multitudine de beneficii pentru podoaba ta capilară! Îmbunătățește sănătatea părului, stimulează creșterea și tratează problemele scalpului. De asemenea, sarea exfoliază scalpul și previne excesul de sebum din păr. Citește mai departe pentru a afla cum funcționează trucul.
Amestecă sare de mare cu șampon. Beneficiile magice ale folosirii sării îți vor economisi bani și timp / Foto: Unsplash

Chiar dacă pare greu de crezut, sarea pe care o folosești pentru a spori aroma mâncării tale se poate dovedi a fi, de fapt, și cel mai economic partener al părului tău. Credeți că vă păcălim? Haideți să aruncăm o privire la aceste trucuri indiene:

 

1. Reduce sebumul 

 

Dacă ai părul gras, ai putea lua în considerare adăugarea de sare în șamponul tău. Folosirea regulată a sării elimină excesul de sebum, care este cauzat de glandele sebacee prea active din scalp.

Cum se face:

Nu trebuie decât să adăugați 2 sau 3 linguri de sare la șamponul pe care îl folosiți în mod regulat. După spălare, părul tău se va simți mai ușor și mai puțin gras.

Vezi și: Ce s-ar putea întâmpla cu pielea ta dacă nu mai mănânci sare

 

2. Combate mătreața 

 

Mătreața se formează din celulele moarte ale pielii de pe scalp. Sarea va stimula fluxul de sânge către scalp, precum și exfolierea pielii. În plus, sarea va proteja scalpul și de formarea ciupercilor.

Cum se face:

Tot ce trebuie să faci este să aplici sarea direct pe scalp și să masezi timp de 10 minute, udând cu puțină apă. Apoi, spălați și clătiți.

 

3. Stimulează creșterea părului

 

Sarea previne căderea părului și stimulează creșterea acestuia. Este un stimulent natural, bogat în mineralele necesare pentru a-ți revitaliza părul!

Cum se face:

Spală-te pe cap ca de obicei, apoi masează-ți scalpul cu sare timp de 10-15 minute înainte de a clăti. Repetați această procedură de două ori pe săptămână, timp de două luni.

Vezi și: Șase trucuri de la experți pentru a-ți păstra călcâiele netede pentru sezonul de plajă

 

4. Intensifică circulația sângelui

 

Sarea de mare este o altă formă de sare care intensifică circulația sângelui la nivelul scalpului, stimulând astfel creșterea părului. Diferitele minerale prezente în sarea de mare - calciu, zinc, magneziu, bromură, sulf și clorură de sodiu - au numeroase beneficii care se combină pentru a oferi părului tău o textură, un volum, o strălucire și o rezistență mult mai bune.
 

Ce sare ar trebui să folosești 

 

Există mai multe tipuri de sare pe care le puteți folosi, dar noi vă recomandăm sarea de mare. Bogată în minerale, sarea de mare întărește foliculii de păr și hrănește scalpul. Pentru tratarea căderii părului în special, vă recomandăm să folosiți sare de masă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel