Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Amestecă o ridiche neagră cu miere de albine. Trucul de sezon care te scapă de tuse
WhatsApp
Suferiți de răceală și tuse? Iată de ce ar trebui să consumați ridichi pentru a combate bolile de sezon.
Amestecă o ridiche neagră cu miere de albine. Trucul de sezon care te scapă de tuse / Foto: Captură video youtube

Consumul de alimente locale, de sezon și proaspete ne ajută enorm de mult la sănătate. Nu numai că ne stimulează imunitatea, dar ajută și la combaterea bolilor de sezon. Una dintre aceste legume preferate de iarnă, disponibile la nivel local, este ridichea.

Această legumă de culoare albă are o mulțime de beneficii pentru sănătatea și pielea noastră.

Subliniind importanța includerii ridichii în dieta proprie, nutriționistul a împărtășit secretele urmăritorilor săi de pe Instagram.

"Suferiți de răceală și tuse? În loc să pastile și siropuri care vă fac să vă simțiți somnoroși, includeți niște ridichi negre în dieta de iarnă. Făcând acest lucru, veți asigura, de asemenea, o piele strălucitoare pe tot parcursul iernii. Ridichile au proprietăți antihipertensive care vor avea grijă de problemele de tensiune arterială ridicată. Plin de vitamine precum A, C, E, B6, potasiu și alte minerale, înseamnă că ridichile pot da întregului organism un impuls de imunitate. Ridichea este, de asemenea, bogată în antioxidanți și antociani, ceea ce o face excelentă pentru sănătatea inimii", a spus ea.


Ce beneficii are ridichea 

 

Leguma rădăcină are diverși antioxidanți puternici care ajută la gestionarea problemelor legate de stilul de viață, cum ar fi tensiunea arterială, și îmbunătățește funcția ficatului. Se spune că, din moment ce ridichile sunt sărace în carbohidrați și au un indice glicemic scăzut, sunt potrivite și pentru diabetici.

Ridichile sunt pline de nutrienți precum acid folic, vitamina C, calciu, flavonoide, potasiu care ajută la reglarea tensiunii arteriale.

 

Amestecă o ridiche neagră cu miere de albine

 

Este cel mai bun tratament naturist pentru tuse. Pur și simplu îți ia problema cu mâna. Nu îți trebuie decât o lingură de miere de albine și o ridiche neagră mare.

Cum se procedează mai departe?

Taie o bucată mică din partea de sus a ridichii negre, cam cât un capac pentru ridichea în sine. Apoi, vei scobi înăuntrul ei cât să încapă o lingură. În locul scobit adaugi puțină miere, pui „capacul” și lași peste noapte ridichea la temperatura camerei, în mod normal pe masă în bucătărie.

A doua zi, când vei ridica partea de sus a ridichii, vei găsi un suc dulceag pe care îl bei, exact ca pe un sirop. Gustul este delicios și te ajută să scapi rapid de tuse. Continuă apoi să pui miere și să bei sucul în fiecare seara până când îți trece.

 

Cum poți avea o dieta bogată în ridichi

 

Munmum Ganeriwal a împărtășit și un fel de mâncare popular Garhwali din Uttarakhand, numit Thechwani, preparat cu ridichi și cartofi.

"Acest fel de mâncare este atât de autentic încât nu îl veți găsi în meniul niciunui restaurant, nici măcar în regiunea din care provine. Thecha în limba locală înseamnă zdrobire, iar Wani înseamnă curry. Prin urmare, Thechwani înseamnă practic un curry făcut prin zdrobire. Ingredientele principale, ridichile sunt zdrobite și apoi gătite", a spus ea.

Așadar, ce mai așteptați? Includeți ridichea în dieta dumneavoastră acum. La următoarea vizită la piață nu uitați să luați un buchet din cele mai bune și proaspete ridichi ale sezonului și bucurați-vă de ele în toată splendoarea lor! 

 

*Notă: Acest articol este pur informativ. Editorii ȘtiriDiaspora.ro nu pot prescrie niciun tratament medical și nu pot stabili niciun tip de diagnostic. Sfaturile și trucurile noastre sunt complementare tratamentelor alopate. În cazul în care aveți probleme de sănătate, vă rugăm să consultați un medic specialist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel