Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Amestecă mălai și suc de lămâie. Cel mai simplu truc care îți rezolvă grijile momentului
WhatsApp
În zilele noastre, oamenii nu au timp să urmeze o rutină lungă de îngrijire a pielii și nu vor să-și irosească banii pe produse prea scumpe. Prin urmare, multe persoane preferă să folosească ingrediente naturale pentru îngrijirea pielii, cum ar fi mălaiul pentru hrănirea feței. Este cel mai bun truc pentru problemele tale.

Putem folosi mălaiul pentru față? Se crede că ajută la gestionarea producției de ulei, la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și la netezirea pielii.

Iată care sunt numeroasele avantaje ale mălaiului pentru piele, precum și un truc pe care îl puteți aplica pentru a obține o piele curată, radiantă și frumoasă. Continuați să citiți pentru a afla mai multe!

 

Beneficiile mălaiului pentru piele

 

Mălaiul este încărcat cu multiple proprietăți esențiale care vă ajută să vă păstrați pielea sănătoasă, radiantă și frumoasă. Este un ingredient excelent, cu mai multe beneficii, cum ar fi proprietatea sa de absorbție a uleiului care curăță pielea din interior, lăsând-o impecabilă și frumoasă. Mălaiul conține, de asemenea, antioxidanți precum vitaminele A, C și E care luptă împotriva radicalilor liberi și ajută la întârzierea apariției liniilor fine și a ridurilor pe piele.

Citește și Pune hârtie de copt în șifonier și vezi magia! Rezultatele uimesc chiar și cele mai experimentate gospodine

De-a lungul anilor, multe beneficii pentru piele au fost atribuite făinii de porumb. Cu toate acestea, nu există suficiente dovezi științifice care să dovedească aceste efecte. Cu toate acestea, relatările anecdotice sugerează că făina de porumb oferă următoarele beneficii pentru piele:

 

1. Ajută la dispariția petelor întunecate

 

Porumbul conține vitaminele A, D, C și nu numai. Dintre acestea, vitaminele A și C ajută să scăpați de petele întunecate încăpățânate și de petele de pe piele. Vitamina C inhibă, de asemenea, diverse procese enzimatice care produc melanină în piele. Acest lucru ajută la reducerea substanțială a petelor întunecate de pe suprafața acesteia.

 

2. Combate liniile fine și ridurile

 

Făina de porumb conține, de asemenea, proteine și diverse minerale, cum ar fi cuprul, zincul, fosforul și magneziul, despre care se afirmă că reduc apariția liniilor fine și a ridurilor, făcându-vă astfel să arătați mai tânără.

 

3. Absoarbe murdăria și uleiul

 

O altă proprietate excelentă a făinii de porumb este aceea că absoarbe murdăria, uleiul și impuritățile de pe pielea ta pentru a o face să arate proaspătă și radiantă. Această proprietate face ca făina de porumb să fie un ingredient de îngrijire a pielii foarte benefic pentru persoanele cu pielea grasă sau predispusă la acnee.

 

4. Întărește bariera pielii

 

Făina de porumb conține, de asemenea, anumiți aminoacizi care sunt elementele constitutive ale pielii despre care se spune că ajută la îmbunătățirea texturii pielii. Aminoacizii sunt esențiali pentru sinteza colagenului și a elastinei, fibrele proteice care întăresc și protejează bariera pielii de pericolele din mediul înconjurător. De asemenea, aceștia ajută la menținerea nivelului de hidratare. Mai mult, conținutul său de proteine ajută la reglarea nivelului de hidratare a pielii.

 

5. Luminează pielea

 

Se spune că porumbul și făina sa stimulează nivelul de colagen, ceea ce, la rândul său, ajută la luminarea tonusului pielii și te face să arăți mai radiantă.

 

6. Ajută la reducerea înroșirii și a uscăciunii pielii

 

Făina de porumb este bogată în vitamina E, care ajută la prevenirea uscăciunii pielii. Mai mult, ajută, de asemenea, la protejarea pielii de radiațiile nocive ale soarelui într-o mare măsură.

Acum că știm care sunt beneficiile pe care le are făina de porumb pentru piele, să trecem la metodele de preparare și aplicare a acestor măști pentru multiple beneficii pentru piele.


Mască de față cu făină de porumb, suc de lămâie și turmeric pentru luminozitatea pielii

 

Sucul de lămâie este bine cunoscut ca fiind un astringent, tonic natural și agent de albire, care ajută la iluminarea tonusului pielii. În afară de aceasta, ajută, de asemenea, să scapi de mai multe probleme comune ale pielii, cum ar fi petele, petele întunecate și multe altele. Pe de altă parte, turmericul conferă pielii tale o strălucire și o luminozitate naturală și este cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene, antiinflamatorii, antifungice și antioxidante, care ajută la combaterea germenilor care cauzează acneea și coșurile.

De ce aveți nevoie

1 lingură de făină de porumb
1 lingură de miere
1 linguriță de turmeric
1 lingură de bicarbonat de sodiu
Câteva picături de apă de trandafiri

Ce trebuie să faci

Luați un recipient mic și amestecați toate ingredientele în el.
Spălați-vă fața cu apă caldă înainte de a aplica împachetarea.
Lasă-l să stea pe piele timp de 15-20 de minute.
Spălați-vă fața cu apă rece și aplicați o cremă hidratantă.
Pentru cele mai bune rezultate, urmați acest proces cel puțin o dată pe săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel