Publicitate
Știm de mult timp despre beneficiile laptelui cu bicarbonat de sodiu și despre alte proprietăți benefice ale bicarbonatului de sodiu, în special capacitatea sa de a lupta împotriva leziunilor fungice.
- pentru arsuri la stomac (ca substanță care neutralizează activ acidul clorhidric din stomac);
- pentru curățarea intestinelor (folosiți clisme medicinale cu soluție de bicarbonat de sodiu)
- pentru a reface lichidele pierdute din organism: diaree, vărsături, folosiți o soluție de sodă și sare;
- ca gargară antiinflamatoare și bactericidă pentru durerile de gât;
- pentru calmarea tusei: bicarbonatul de sodiu face ca sputa să fie mai subțire;
- pentru conjunctivită (se folosește o soluție slabă de bicarbonat de sodiu pentru a spăla ochii);
- Răceli (inhalare cu o soluție de bicarbonat de sodiu);
- pentru curățarea și albirea dinților;
- Aritmie bruscă (calmați palpitațiile cu o soluție slabă de bicarbonat de sodiu);
- pentru hipertensiune (elimină lichidele din organism, contribuind astfel la scăderea tensiunii arteriale);
- pentru a ameliora mâncărimile provocate de mușcăturile insectelor hematofage;
Te-ar putea interesa și: Amestecă bicarbonat de sodiu cu lapte: Secretul turcesc pentru frumusețe care șterge câțiva ani de pe chip cât pocnești din degete
- pentru a înmuia pielea aspră de pe picioare și coate (băi calde cu bicarbonat de sodiu);
- pentru renunțarea la fumat și tratamentul alcoolismului;
- pentru tratarea abuzului de droguri și de substanțe;
- eliminarea metalelor grele din organism (cum ar fi plumbul, taliul, bariul, mercurul, cadmiul, bismutul și altele)
- pentru îndepărtarea izotopilor radioactivi și pentru prevenirea contaminării radioactive;
- Pentru dizolvarea, leșierea depozitelor nocive din articulații și coloana vertebrală; pietre la vezica biliară, ficat, rinichi, intestine, adică tratamentul colelitiazei și urolitiazei, radiculită, osteocondroză, poliartrită, gută, reumatism.
- Pe lângă restabilirea echilibrului acido-bazic, bicarbonatul de sodiu, în calitate de alcalin, ajută la eliminarea viermilor, care se simt bine într-un mediu acid și mor într-un mediu alcalin.
Dar pentru toate aceste proprietăți pozitive, există și unele negative: o supradoză de bicarbonat de sodiu poate fi dăunătoare pentru organism, așa că nu exagerați.
Cum și în ce doză puteți lua bicarbonat de sodiu?
Pe baza proprietăților de mai sus ale bicarbonatului de sodiu, principalele recomandări: să îl folosiți de două ori pe zi, cu cel puțin o jumătate de oră înainte de masă, câte o lingură de cafea la un pahar de apă fierbinte sau, și mai bine, lapte fierbinte cu bicarbonat de sodiu. Și asigurați-vă că îl luați pe stomacul gol, altfel veți dăuna digestiei!
Acest remediu popular s-a dovedit eficient chiar și în cazuri grave, cum ar fi bronșita. În special bronșita cronică indusă de fumat. Utilizarea laptelui cu bicarbonat de sodiu va elimina dorința de a fuma, iar scăpând de tuse, există o șansă de a scăpa de obiceiurile proaste cu totul.
Folosirea laptelui și a bicarbonatului de sodiu pentru tuse poate accelera semnificativ procesul de vindecare. Efectul de vindecare se datorează mai multor factori: laptele, care este bogat în vitamine, minerale și acizi grași, întărește organismul;Lichidul cald încălzește căile respiratorii și accelerează procesele metabolice; Grăsimea din lapte înmoaie gâtul; Bicarbonatul are un efect dezinfectant, accelerează lichefierea sputei și expectorația.
Luate împreună, toate aceste proprietăți fac posibilă înlocuirea laptelui cu bicarbonat de sodiu pentru medicamentele obișnuite. Bineînțeles, numai dacă starea pacientului nu este gravă, nu există febră prea mare și boala trece fără complicații.
În primele stadii poate părea că tratamentul cu lapte și bicarbonat de sodiu nu face decât să înrăutățească tusea și să facă boala să progreseze, dar nu este așa. În timpul răcelilor și al infecțiilor respiratorii acute, bacteriile încep să se răspândească în tractul respirator, organismul încearcă să le combată, apare o tuse uscată și superficială. În acest fel, corpul nostru scapă de mucusul și flegma acumulate în plămâni, dar dacă este prea gros, tusea este ineficientă și slabă.
- Se iau 250 ml de lapte integral, se încălzește la o temperatură de 70-80 de grade. Niciodată nu-l aduceți la fierbere!
- Adăugați 0,5 linguriță de bicarbonat de sodiu în lapte, amestecați și turnați-l într-o cană pe care vă simțiți confortabil să o beți.
- Puteți adăuga 1 lingură de miere sau 1 linguriță de unt de cacao la băutură pentru a îmbunătăți gustul și a spori efectul fortifiant. Dacă vă place scorțișoara, puteți adăuga puțin praf măcinat. Acest condiment are proprietăți antiseptice.
- Beți laptele cald în înghițituri mici. Repetați acest tratament de 2 ori pe zi până când vă veți simți din nou bine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News