Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
America îl amenință pe Kim Jong Un să nu mai testeze arme nucleare
WhatsApp
America îl amenință pe Kim Jong Un cu un "răspuns tăios" dacă va începe să testeze arme nucleare, în timp ce avioane de luptă americane participă la un război comun în largul coastelor Coreei de Sud
America îl amenință pe Kim Jong Un să nu mai testeze arme nucleare

Wendy Sherman, adjunctul secretarului de stat american, a declarat că testul ar fi o 'încălcare completă a rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU' și nu va rămâne fără răspuns, transmite Daily Mail

În timp ce ea vorbea, 20 de avioane de luptă americane și sud-coreene - inclusiv avioane invizibile F-35 de ultimă generație - au participat la exerciții deasupra Mării Galbene, despre care Seulul a spus că au fost concepute pentru a-și testa "răspunsul copleșitor" la orice amenințare.

Aceasta are loc la o zi după ce aliații au testat opt rachete în Marea de Est, reflectând un test nord-coreean de opt rachete proprii, efectuat duminică. 

 

Coreea de Sud a declarat că a luat parte la exercițiu, alături de America

 

Coreea de Sud a declarat că 16 dintre avioanele sale de luptă, inclusiv avioane F-35 de ultimă generație, F-15 și KF-16, au luat parte la exercițiu, alături de patru avioane americane F-16.

Cel mai recent test de rachetă al Coreei de Nord a marcat cea de-a 18-a lansare numai în acest an, în timp ce Kim încearcă să intensifice presiunea asupra SUA și Coreei de Sud pentru a se angaja în diplomație.

Lansările s-au intensificat încet, iar Seulul și Washingtonul spun că pregătirile sunt aproape finalizate pentru un test nuclear la situl de testare subteran al Coreei de Nord de la Punggye-ri.

Situl nu a mai fost folosit pentru o detonare nucleară din 2017, când Kim a testat un focos atât de puternic încât a provocat prăbușirea parțială a muntelui de deasupra sitului.

 

Kim face presiuni asupra Coreei de Sud și a SUA pentru a relua discuțiile cu privire la arsenalul său nuclear

 

Se crede că Kim face presiuni asupra Coreei de Sud și a SUA pentru a relua discuțiile cu privire la arsenalul său nuclear - încercând să obțină o reducere a sancțiunilor și garanții de securitate pentru regimul său în schimbul renunțării la arme.

Dna Sherman a vorbit în timp ce se deplasa la Seul pentru a discuta această problemă cu aliații sud-coreeni și japonezi.

În timp ce administrația Biden a promis că va face presiuni pentru sancțiuni internaționale suplimentare dacă Coreea de Nord va continua cu testul nuclear, perspectivele unor noi măsuri punitive semnificative sunt neclare, deoarece Consiliul de Securitate al ONU este divizat.

'Orice test nuclear ar fi o încălcare completă a rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU. Ar exista un răspuns rapid și energic la un astfel de test', a declarat Sherman, după o întâlnire cu viceministrul sud-coreean de externe Cho Hyun-dong.

'Continuăm să îndemnăm Pyongyang să înceteze activitățile sale destabilizatoare și provocatoare și să aleagă calea diplomației', a mai spus ea.

Sherman și Cho plănuiesc o întâlnire trilaterală cu viceministrul japonez de externe Mori Takeo, miercuri, pe tema problemei nucleare nord-coreene.

Lansările de duminică ale Coreei de Nord au prelungit o serie provocatoare de teste de armament în acest an, care a inclus și primele demonstrații ale țării cu rachete balistice intercontinentale din 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel