Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ambasada Suediei la Bucureşti RÂDE de Liviu Dragnea
WhatsApp
Liviu Dragnea a anunțat că a fost ținta unei tentative de asasinat în aprilie 2017.  Patru indivizi au intrat într-un restaurant unde s-au apopriat de el și i-au făcut semn cu mână că îl vor omorî. Această poveste halucinantă a ajuns și în atenția ambasadei Suediei la București.

Ambasada Suediei publică pe pagina de Facebook o poveste despre "cinci conspiratori și o tentativă de asasinat la operă" despre Regele Gustav III, care a supraviețuit unei tentative de a fi ucis, dar a murit câteva zile mai târziu.

Cinci conspiratori și o tentativă de asasinat la operă. Da, s-a întâmplat pe 16 martie 1792 în timpul balului mascat de la Opera Regală din Stockholm, organizat de regele Gustav III. La scurt timp după ce a ajuns la bal, Gustav III a fost înconjurat de 5 membri ai aristocrației și împușcat. Regele a murit câteva zile mai târziu din cauza rănilor”, precizează Ambasada Suediei. 

Povestea regelui Gustav III este una din cele mai interesante din istoria regalității suedeze, iar moștenirea sa a rezistat până astăzi, amintind de importante clădiri și instituții cum ar fi Academia suedeză, Teatrul Regal sau Opera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel