Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ambasada României la Kiev și-a reluat activitatea
WhatsApp
Ambasada României la Kiev și-a reluat sâmbătă activitatea, a anunțat ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

"Mă bucur să anunț că începând de astăzi Ambasada României la Kiev și-a reluat activitatea", a scris sâmbătă pe Twitter Bogdan Aurescu.

Acesta suține că România este pe deplin alături de partenerul său Ucraina în lupta sa curajoasă pentru libertate.

Ministrul de Externe anunța încă de la începutul lunii mai intenția de redeschidere a Ambasadei României din Kiev.

El a spus că tot personalul ambasadei a lucrat în continuare, chiar dacă a fost relocat la București.

"I-am inclus în task force-ul care a fost activat la momentul în care a început conflictul pe 24 februarie și au lucrat împreună cu colegii mei din acest Task Force, ținând legătura cu autoritățile ucrainene, cu comunitatea românească din Ucraina.... Prin urmare, am încercat să compensăm această absență pe teren”, a spus Aurescu, la începutul lunii, la TVR.

Citește mai departe: Asistenţă militară suplimentară de 500 de milioane de euro pentru Ucraina, asigurată de UE

 

Uniunea Europeană va oferi asistenţă militară suplimentară de 500 de milioane de euro Ucrainei, în contextul invaziei militare ruse, a anunţat vineri Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

UE va oferi Administraţiei de la Kiev încă 500 de milioane de euro, a declarat Josep Borrell Fontelles, potrivit cotidianului Le Figaro, la reuniunea Grupului G7, în orăşelul german Wangels.

"În total, asistenţa militară oferită Ucrainei de la începutul invaziei ruse va ajunge astfel la două miliarde de euro", a subliniat Josep Borrell Fontelles.

Asistenţă militară suplimentară de 500 de milioane de euro pentru Ucraina, asigurată de UE

Uniunea Europeană finanţează achiziţiile de armament pentru armata ucraineană şi facilitează transferul echipamentelor spre Ucraina.

Nu doar de asistență militară are nevoie Ucraina. Preşedintele Băncii Europene de Investiţii, Werner Hoyer, afirmă că Ucraina va avea nevoie de mii de miliarde de euro pentru reconstrucţia post-conflict şi argumentează că Uniunea Europeană nu poate fi lăsată singură în acest efort, fiind necesare contribuţii ale întregii comunităţi internaţionale.

"Cât va costa reconstrucţia Ucrainei? Sunt vehiculate multe cifre, dar un lucru mi se pare clar: nu vorbim de milioane de euro, ci de mii de miliarde", a declarat Werner Hoyer pentru agenţia Reuters, citează Mediafax.

Werner Hoyer a argumentat că este necesar un efort al comunităţii internaţionale, nu doar al Uniunii Europene. "Comunitatea internaţională trebuie să furnizeze un volum uriaş de susţinere", a subliniat preşedintele Băncii Europene de Investiţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel