Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ambasada României în Spania, anunț pentru toți conaționalii care au nelămuriri în domeniul muncii și securității sociale
WhatsApp
Ambasada României în Spania  a transmis pentru toți conaționalii că atașatul pe probleme de muncă și sociale, Cristina Florea, asistență personalizată și consultanță tuturor cetățenilor români care au nelămuriri în domeniul muncii și securității sociale    
Ambasada României în Spania, anunț pentru toți conaționalii care au nelămuriri în domeniul muncii și securității sociale

"Vă informăm că începând de mâine, 9 februarie 2022, săptămânal, în fiecare zi de miercuri, în intervalul orar 10.00 - 12.00, atașatul pe probleme de muncă și sociale, Cristina Florea, va oferi la sediul Secției Consulare a Ambasadei României din Madrid, situată în Avenida de la Albufera, nr. 319, asistență personalizată și consultanță tuturor cetățenilor români care au nelămuriri în domeniul muncii și securității sociale", a postat pe pagina sa de facebook Ambasada României în Spania.

Accesul în Secția consulară va fi permis persoanelor care specifică faptul că doresc consultanță în domeniul muncii și securității sociale, în ordinea sosirii la sediu.

"Persoanele care nu se pot deplasa la sediul Secției Consulare pentru a discuta cu atașatul pe probleme de muncă și sociale au, de asemenea, posibilitatea să transmită un e-mail la adresa: [email protected] pentru a obține clarificările de care au nevoie", se mai spun în mesaju, postat pe pagina sa de facebook, de Ambasada României în Spania.

 

Un bilanț al anului trecut:  "un an cu multe provocări, dar și cu reușite"

 

La finele anului 2021, Ambasada României în Spania a postat pe pagina sa de facebook, un bilanț al anului trecut, despre care spune că a fost "un  an cu multe provocări, dar și cu reușite în materie de asistență și protecție consulară". 

"Împărtășim cu dumneavoastră retrospectiva acțiunilor întreprinse de Secția Consulară a Ambasadei României la Madrid în 2021: 55.910 servicii consulare soluționate (care includ cele 1.434 de servicii consulare soluționate în cadrul consulatelor itinerante din Insulele Canare)", scrie Ambasada României în Spania.

La acesta se adaugă asistență și protecție consulară specifică acordată în caz de accidente/decese/spitalizări și în situații speciale (furtuna de zăpadă Filomena, erupția vulcanului din La Palma etc.), precum și persoanelor vulnerabile, minorilor tutelați, persoanelor aflate în stare privativă de libertate.

Au fost gestionate aproximativ 28.400 de apeluri primite (inclusiv urgențe/cazuri speciale). A fost acordată asistență personalizată la sediul Secției Consulare acordată de atașatul pe probleme de muncă și sociale.

Nu a lipsit informarea continuă pe teme consulare: dialog cu diaspora pe teme consulare, sesiuni de informare pe Facebook, participare la emisiunea „În dialog cu Ambasada” de la postul Radio Românul și campania de informare pe teme consulare derulată în colaborare cu acest post de radio; dialogul excelent cu autoritățile spaniole privind optimizarea gestionării cazurilor de asistență consulară.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel