Ok, poate am exagerat puțin și nu este chiar cel mai ieftin tort fără coacere, însă cu siguranță nu vei face gaură în buget atunci când mergi la cumpărături. Această rețetă de tort cu biscuiți și banane este extrem de simplă, iar rezultatul este garantat. Iată cum se face.
Pentru bază ai nevoie de:
- 600 g de biscuiți
- 2-3 banane
Pentru cremă ai nevoie de:
- 1 litru suc de portocale (se poate face și cu suc de alte fructe)
- un pahar de zahăr
- 8 linguri cu vârf de griș
Pentru glazură ai nevoie de:
- 2 linguri de pudră de cacao
- 2 linguri de zahăr
- 3 linguri de lapte
- 50 g de unt
Întâi de toate trebuie să pregătim crema. Turnăm sucul de portocale într-o cratiță, apoi adăugăm zahărul și grișul. Amestecăm bine cu telul și, după s-au încorporat ingredientele uscate, lăsăm compoziția la o parte timp de 30 minute.
Punem înapoi amestecul pe foc până se va îngroșa și vor apărea primele bule de clocotire pe suprafața lui. În tot acest timp, amestecăm continuu cu telul. Lăsăm să se răcească până la temperatura camerei, după care dăm la frigider pentru 2 ore, astfel încât să se îngroașe și mai mult. Luăm mixerul și mai astecăm terciul rece până când devine fin, albicios și pufos.
Tăiem bananele sub formă de rondele subțiri și le lăsăm de-o parte.
Vezi și: Tort magic din doar două ingrediente. Nu ți-ai fi imaginat niciodată așa ceva
Tapetăm o formă pătrată de tort cu folie alimentară, după care răspândim un strat gros de cremă pe fundul ei. Așezăm un strat de biscuiți pe primul strat de cremă, după care acoperim cu un strat generos de cremă și un strat de banane. Continuați să alternați straturile de biscuiți, cremă și banane până veți termina toate ingredientele.
Ultimul strat trebuie să fie reprezentat de biscuiți. Acoperiți tortul cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru 8 ore, ca să se pătrundă biscuiții.
După cele 8 ore, se răstoarnă pe un platou sau pe un tocător și se îndepărtează folia alimentară.
Acum este momentul să pregătim glazura. Puneți pudra de cacao, zahărul, untul și laptele într-o crăticioară. Amestecând continuu, fierbeți compoziția rezultată pe foc mic, până va deveni omogenă și se va îngroșa. Acest proces durează maxim 7 minute.
Transferați glazura caldă într-un poș și aplicați pe suprafața tortului. Porționați și serviți.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News