Cea mai simplă prăjitură cu ciocolată are în compoziție apă, fiind destul de dietetică, dar la fel de delicioasă precum varianta originală.
Este o rețetă foarte simplă, care poate fi realizată în doar câțiva pași, folosind ingrediente pe care le avem deja în cămară: trebuie doar să vă asigurați că aveți ciocolată neagră, elementul fundamental al acestei prăjituri.
Aceasta este o rețetă de prăjitură de ciocolată în care nu se folosește ouă sau unt, deci este potrivită și pentru cei care au intoleranță la aceste alimente.
- 300 g făină
- 150 g zahăr pudră
- 16 g drojdie
- 300 g apă
- 80 g ulei de floarea-soarelui
- 150 g ciocolată neagră
Pentru a face această prăjitură, mai întâi trebuie să cernem făina într-un castron. Adăugăm zahărul pudră și praful de copt. Se amestecă bine ingredientele tip pulbere, apoi se toarnă mai întâi uleiul de floarea-soarelui și apoi apa.
Cu ajutorul unui mixer electric se amestecă bine toate ingredientele, pentru a se obține un amestec omogen.
După ce s-au amestecat bine toate ingredientele, adăugăm ciocolata neagră topită și răcită. La această rețetă puteți folosi ciocolată neagră de menaj pe care s-o topiți la la bain-marie sau în cuptorul cu microunde.
După ce am adăugat ciocolata, amestecăm bine pentru a o distribui uniform.
Transferăm amestecul într-o formă de tort cu diametrul de 24 cm, pe care am acoperit-o în prealabil cu hârtie de copt. Incălzim cuptorul.
Prăjitura noastră cu ciocolată și apă se coace la 160° în cuptorul ventilat, timp de aproximativ 45 de minute.
După ce a trecut timpul de coacere, se scoate din cuptor și se lasă la răcit.
Înainte de a fi servită, se presară cu zahăr pudră după gust.
Dacă ți-a plăcut această rețetă foarte simplu de făcut, atunci cu siguranță îți va plăcea și cea de Biscuiți cu ciocolată, dulci și dietetici, gata în doar 10 minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News