Deși pare o rețetă simplă, prepararea găluștelor dă multe bătăi de cap unor gospodine. Ingredientele sunt simple, sigur le ai în cămară, dar până acum nimeni nu a dezvăluit ce trebuie să faci, pentru ca găluștele să nu ți se întărească niciodată, ci să rămână pufoase.
Iată de ce ai nevoie pentru a pregăti găluștele:
-3 ouă
-300 grame de griș
-sare, verdeață(leuștean, pătrunjel proaspăt sau uscat). Ingredientele se pot dubla, dacă se dorește o cantitate mai mare de găluște.
Nu se para ouăle. Sparge-le și bate-le în ritm alert. Apoi, începe să pui grișul „în ploaie”. Amestecă energic. Pentru a fi mai ușor, folosește o lingură pe care o presari, rând pe rând. Amestecă bine, să nu ai cocoloase.
Urmează în felul acesta, până când termini cantitatea de griș. Abia după ce compoziția are consistența unei maioneze sau arată la fel de groasă ca smântâna, te oprești. După ce compoziția e gata, abia atunci adaugi sare. E secretul dezvăluit de gospodine, pentru ca găluștete să nu se întărească. Nimeni nu ți-a mai spus asta până acum. Sarea se pune la finalul compoziției, nu mediat cum spargi ouăle, întrucât efectul acesteia este unul de întărire a compoziției.
Lasă compoziția 15 minute, după ce totul e gata. Ingredientele au nevoie de puțin timp pentru a se îngloba.
După ce au trecut cele 15 minute, stropește cu puțină apă rece compoziția. Ai grijă să nu torni prea multă, ci cât un vârf de linguriță. Înmoaie o lingură în apă rece, ia compoziție de găluște cât s-o cuprindă și dă-i drumul în supa deja preparată. Poate să fie de pui, vită, legume. Dacă preferi să le fierbi separat, așteaptă ca acestea să fiarbă între 3-5 minute. Poți să le fierbi separat, să adaugi doar morcovi, ceapă în supă, dacă ăreferi o varinată mai simplă de supă cu găluște. Nu întoarce găluștele, nu le amesteca. Lasă-le să se ridice pufoase la suprafață. Presară verdeața preferată și bucură-te de cele mai pufoase găluște.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News