Această rețetă este fină și pufoasă, îmbinând suplețea budincilor cu savoarea cremei de brânză. Secretul acestei rețete, care se prepară rapid, sunt plicurile de budincă ce se găsesc în orice magazin și care vă vor ajuta foarte mult să economisiți timp.
Aluat:
- făină - 220 g
- drojdie - 4 g
- lapte - 200 ml
- unt - 25 g
- zahăr - 50 g
- ouă - 1 buc
- sare - 2 g
Kulich, cozonac rusesc pentru Paște, foarte pufos și delicios! Rețeta pas cu pas a gospodinelor
Crema:
- zahăr - 100 g
- ouă - 2 buc
- cremă de brânză - 500 g
- praf de budincă cu gust de vanilie - 1 plic
- făină - 170 g
- zahăr - 100 g
- unt moale - 100 g
Tavă cu diametrul 20 cm
Sursa: Facebook Cookrate - Romania
Amestecăm foarte bine laptele cu zahărul și cu drojdia și lăsăm la dospit timp de 15 minute. Adăugăm untul topit, oul, sarea și făina și amestecăm totul foarte bine până devine un aluat omogen. Îl lăsăm și pe acesta la dospit timp de 30 de minute.
Pască fără aluat, rețeta simplă în 4 pași. Salveaz-o acum, să n-o cauți de Paște
După ce timpul a trecut, luăm aluatul din castron și îl întindem pe blatul de lucru. Când este gata, punem aluatul la baza tăvii cu diametrul de 20 de centimetri.
Urmează să facem crema. Peste crema de brânză punem zahărul, ouăle și praful de bundincă și amestecăm totul cu un mixer foarte bine. Turnăm crema peste aluatul din tavă și o întindem foarte bine.
Într-un castron amestecăm făina cu zahărul și cu untul moale și punem deasupra cremei amestecul obținut.
Dăm pasca la cuptorul preîncălzit la 170 °C timp de aproximativ 40 de minute.
Scoatem pasca din cuptor și o pudrăm cu zahăr. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News