Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alitalia dispare definitiv. Firma aeriană a anunțat că nu mai vinde bilete
WhatsApp
Transportatorul aerian italian Alitalia a anunțat că nu va mai emite bilete, situația care declanșează o numărătoare inversă pentru următoarele câteva săptămâni până când compania va dispărea, relatează CNN.
Un tânăr de 16 ani, găsit ascuns la roata avionului, după un zbor de 8.000 de km

Compania aeriană urmează să fie înlocuită în octombrie de ITA, o companie mai mică, cu un logo diferit.

Compania aeriană și-a petrecut ultimele decenii în pragul colapsului, perioadă în care autoritățile au încheiat alianțe cu investitori și alți transportatori globali.

„De fiecare dată a reușit să fie salvată, deși singurul rezultat a fost prelungirea agoniei sale”, spune Giovanni Orsina, directorul Școlii de Guvern la Universitatea LUISS din Roma.

Fondată în urmă cu 74 de ani, Alitalia a fost cunoscută de italieni ca „freccia alata” - sau „săgeata înaripată”.

Din 1964 compania a fost transportatorul aerian oficial al Papei, relatează Mediafax. 

Italia își face o nouă firmă de transport aerian

 

Italia a ajuns la un acord cu Uniunea Europeană privind lansarea unui nou operator naţional, Trasporto Aereo (ITA), care va înlocui Alitalia SpA, a anunţat Trezoreria de la Roma, transmite Reuters.

Noua companie va fi deplin operaţională din 15 octombrie, iar "acordul constructiv şi echilibrat" deschide calea în vederea planificatei majorări de capital pentru ITA.

În ultimele săptămâni au avut loc discuţii dificile între autorităţile de la Roma şi Comisia Europeană privind planificata repornire a operatorului aerian, programată iniţial în aprilie. UE a cerut ca ITA să fie independentă pentru a nu fi făcută răspunzătoare de ajutoarele de miliarde de euro primite de Alitalia în ultimii ani.

Negocierile au întârziat lansarea cu câteva luni, permiţând operatorilor aerieni low-cost Ryanair şi Wizz Air să domine rutele interne din Italia.

Într-un comunicat separat al Ministerului Industriei se arată că 2.800 de angajaţi Alitalia ar putea fi angajaţi de ITA anul acesta şi încă 5.750 anul viitor. Alitalia are aproximativ 11.000 de angajaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel