Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alin Ușeriu, Claudia Puiu și Alexandru Potor, la "România are nevoie de tine, implică-te"
WhatsApp
Miercuri, 25.09.2024, la ora 15:00, emisiunea „România are nevoie de tine, implică-te!”, moderată de jurnalistul Bogdan Bolojan, va aduce în prim-plan trei invitati, care prin proiectele lor contribuie activ la dezvoltarea României.

Emisiunea va fi difuzată în direct pe platformele StiriDiaspora, DCNews și DCNews TV, precum și pe paginile de YouTube și Facebook.

Alin Ușeriu, președintele Asociației Tășuleasa Social, va discuta despre Via Transilvanica, un proiect care a reușit să unească românii din diaspora cu cei din țară. Ușeriu, un român care a trăit mult timp în Germania, va evidenția cum cei plecați de ani buni în străinătate pot reveni și se pot implica în dezvoltarea României. Discuțiile vor include și provocările revenirii în România după o lungă perioadă petrecută în străinătate.

Alături de el, Alexandru Potor, primarul ales al municipiului Slobozia și președintele Federației GAL România (Grupurile de Acțiune Locală), va vorbi despre contribuția românilor din diaspora la proiectele de dezvoltare locală și despre o inițiativă care va putea da valoare proiectului Via Transilvanica

Claudia Puiu, președinta Centrului Franco-Român din Bordeaux, va oferi o perspectivă asupra implicării românilor din diaspora în proiectele din țara-mamă și va dezbate schimbările de mentalitate ale românilor în ceea ce privește implicarea în dezvoltarea României, fie de la distanță, fie direct din teren.

Această ediție a emisiunii va pune în lumină întrebări esențiale despre rolul diasporei în creșterea României și despre modalitățile prin care românii de pretutindeni pot contribui la prosperitatea țării. Nu ratați o discuție captivantă despre schimbare, implicare și viitor!

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Emisiuni Vezi toate articolele
pixel