Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alimentele NATURALE care îți detoxifică plămânii de tutun. Fumătorii ar trebui să le consume zilnic
WhatsApp
Faptul că fumatul dăunează sănătății este cunoscut de toată lumea. Semnele de avertizare ne strigă la propriu, de pe panourile publicitare, din reclame și chiar de pe cartoanele de țigări, unde avertismentul este însoțit de obicei de o imagine distorsionată care înfățișează efectele ulterioare ale acestui obicei periculos. Însă, dacă ești fumător, ar trebui să ai un stil alimentar mult mai sănătos. Află ce alimente pot face posibilă o detoxifiere a plămânilor
Alimentele NATURALE care îți detoxifică plămânii de tutun. Fumătorii ar trebui să le consume zilnic / Foto: Unsplash

Înainte de a-ți prezenta alimentele pe care le putem consuma pentru a ne curăța plămânii în mod natural, manipalhospital explică mai întâi efectele pe care fumatul le poate avea asupra organismului nostru.

 

Efectele fumatului asupra organismului

 

De fiecare dată când fumăm o țigară, gazele toxice trec în plămâni și apoi în fluxul sanguin, unde se răspândesc în fiecare organ din corp. O țigară este fabricată folosind frunze de tutun, care conține nicotină și o varietate de alți compuși. Pe măsură ce tutunul și compușii ard, aceștia eliberează mii de substanțe chimice periculoase, inclusiv peste 40 cunoscute ca fiind cauzatoare de cancer.

Fumul de țigară conține gaze otrăvitoare precum monoxidul de carbon, oxidul de azot și urme de particule radioactive care cauzează cancer. Toate formele de tutun sunt periculoase, inclusiv trabucurile, pipa și tutunul fără fum, cum ar fi tutunul de mestecat și tutunul de prizat. Nicotina este o substanță chimică din tutun care creează dependență și care induce o senzație plăcută în creier. Consumul repetat de nicotină desensibilizează creierul, făcându-l să dorească din ce în ce mai multă nicotină doar pentru a se simți normal. 

 

Efectele nocive ale fumatului includ:

- Moartea prematură

- Boli de inimă

- Atac de cord

- Accident vascular cerebral

- Cancer de sânge și de măduvă osoasă, de gură, laringe, gât, stomac, rinichi etc.

- Boală cardiovasculară

- Ateroscleroză

- Boala pulmonară obstructivă cronică și multe altele

 

Care sunt cele mai bune alimente pentru curățarea plămânilor?

 

Din fericire, există câteva alimente pentru curățarea plămânilor care pot ajuta la detoxifierea lor de tutun. Citiți importanța fiecăruia dintre aceste alimente și includeți-le în dieta dumneavoastră pentru a elimina nicotina din organism.

 

Ghimbir


Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii care ajută la eliminarea toxinelor din tractul respirator. Acesta conține multe vitamine și minerale, inclusiv potasiu, magneziu, beta-caroten și zinc, iar ca un bonus, ajută la condimentarea mâncărurilor fade!  Anumite extracte de ghimbir sunt, de asemenea, cunoscute pentru că ucid celulele canceroase pulmonare. Puteți adăuga ghimbir la multe feluri de mâncare ca plantă sau îl puteți consuma sub formă de ceai de ghimbir.

 

Turmeric

 

Cunoscut și sub numele de "condimentul de aur", turmericul ajută, de asemenea, la curățarea plămânilor noștri, datorită proprietăților sale antiinflamatorii.

 

Mere

 

„Un măr pe zi ține doctorul departe' spune un proverb. Acesta conține o mare varietate de flavonoide, vitamine și antioxidanți, în special vitamina C, care ne ajută în combaterea eficientă a bolilor pulmonare.

 

Usturoi


Acesta conține un compus numit alicină, care acționează ca un puternic agent antibiotic și ajută la depășirea infecțiilor respiratorii care ne înfundă plămânii. De asemenea, ajută la reducerea inflamațiilor, la ameliorarea astmului și la reducerea riscului de cancer pulmonar.

 

Ceai verde

 

Ceaiul verde conține antioxidanți puternici care au rolul de a stimula sănătatea cardiovasculară, de a proteja împotriva diferitelor tipuri de cancer și de a elimina fluidele din plămânii noștri. Ierburile prezente în ceaiul verde ajută la eliberarea mucusului din mucozitățile plămânilor noștri și sunt de natură antimicrobiană.

 

Legume crucifere

 


Clorofila prezentă în aceste legume acționează ca detoxifianți și ajută la filtrarea sângelui și la eliminarea toxinelor din corpul nostru. Câteva exemple de legume crucifere includ broccoli, conopidă, varză, varză, varză de Bruxelles, etc. Acestea sunt, de asemenea, bogate în vitamina C, care ne stimulează sistemul imunitar.

Există multe modalități de a curăța plămânii în mod natural, care ajută la combaterea efectelor nocive ale fumatului și ne detoxifică organismul din interior. Punctul important de reținut este că o dietă bogată în vitamine, minerale și antioxidanți ne poate spori imunitatea și ne poate ajuta să rezistăm la efectele și condițiile adverse. Ar trebui să ne propunem să includem astfel de elemente în dieta noastră pentru a duce o viață sănătoasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel