Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alexandru Rafila: Ne așteptăm la o creștere mai rapidă a cazurilor de terapie intensivă și a mortalității
WhatsApp
Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, susține că este de așteptat ca bilanțul pacienților care au nevoie de terapie intensivă și numărul deceselor provocate de COVID-19 să înregistreze „o creștere mai rapidă” în următoarele săptămâni

„Pentru că un om care se îmbolnăvește nu intră de a doua zi la ATI, boala se agravează în timp”, a explicat el. E de așteptat o creștere mai rapidă a cazurilor de terapie intensivă și a mortalității în următoarele săptămâni, spune Alexandru Rafila

Oficialul a declarat, luni seară, la Digi 24, că din punct de vedere statistic 5% din pacienții cu COVID-19 dezvoltă o formă gravă a bolii și au nevoie de terapie intensivă. El a explicat că există un decalaj între creșterea numărului de cazuri și înmulțirea pacienților care au nevoie de terapie intensivă sau chiar a celor mor, pentru că boala se agravează în timp.

„E un decalaj între creșterea numărului de cazuri noi și creșterea numărului de cazuri de terapie intensivă și de mortalitate. Pentru că un om care se îmbolnăvește nu intră de a doua zi la ATI, boala se agravează în timp. În următoarele săptămâni ne așteptăm să avem o creștere mai rapidă a cazurilor de terapie intensivă și a mortalității. Dacă am 1.200 de cazuri zilnic, ecoul acestor cazuri se întregistrează după o perioadă”, a subliniat președintele Societății Române de Microbiologie.

Majoritatea testelor sunt efectuate la cerere

 

Alexandru Rafila consideră că este important ca sistemul sanitar din România să fie pregătit pentru o astfel de evoluție epidemiologică, pe care a catalogat-o drept predictibilă. Nu în ultimul rând, el a menționat că este normal ca numărul de cazuri noi să se mențină ridicat chiar și în weekend, când adesea sunt efectuate mai puține teste decât în celelalte zile din săptămână, pentru că atunci sunt testate pentru infecția cu noul coronavirus în principal persoanele suspecte sau simptomatice. În schimb, în cursul săptămânii, deși se fac de două ori mai multe teste, majoritatea testelor sunt efectuate la cerere și se descoperă o îmbolnăvire la o mie de teste.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
pixel