Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă sanitară în Austria: Noi variante ale tulpinii Omicron detectate
WhatsApp
Noi variante de Omicron detectate în Austria, care ar fi mai agresive și ar conduce la mai multe infecții. Cu toate acestea, până în prezent nu există indicii ale unei evoluții severe a bolii.

Noile subvariante Omicron BA.4 și BA.5 au fost detectate pentru prima dată în Austria. Potrivit ministrului sănătății, Johannes Rauch (Verzi), acestea ar trebui să ducă la un număr ușor mai mare de infecții decât varianta dominantă în prezent, dar în prezent nu este necesar să se ia măsuri.

Primele cazuri au fost identificate în Viena, Salzburg și Styria. Monitorizarea apelor uzate la nivel național nu a adus încă nicio dovadă a variantelor de virus detectate în principal în Africa de Sud. În Africa de Sud, unde în prezent este iarnă, se acumulează cel de-al cincilea val de infecție. Variantele Omicron BA.4 și BA.5, care sunt larg răspândite acolo, ar conține mutații care sunt parțial deja cunoscute de la alte variante, cum ar fi Delta, a declarat miercuri virusologul Andreas Bergthaler în revista "Ö1"-Morgenjournal.

Alertă sanitară în Austria: Noi variante ale tulpinii Omicron detectate

 


Boosterul Pfizer protejează împotriva tratamentului spitalicesc la Omicron, în special în primele trei luni. Protecția împotriva Omicron scade după câteva luni În timpul valului Omicron, rata de spitalizare a scăzut semnificativ. 

În Viena, au fost numărate 24 de detecții ale variantei BA.4 și una a variantei BA.5. "Este în atenția noastră, dar nu ne îngrijorează în acest moment. Aceste 24 de cazuri sunt legate între ele ca un grup (sau mai multe) prin mai multe colțuri, local foarte limitate. Plus: tendința continuă să scadă", a scris pe Twitter Mario Dujakovic, purtătorul de cuvânt al consilierului municipal de sănătate din Viena, Peter Hacker (SPÖ).

Potrivit evaluărilor inițiale ale experților, "cele două noi subvariante Omicron provoacă puțin mai multe infecții decât varianta BA.2, care este dominantă în prezent", a declarat ministrul Sănătății, Rauch. În plus, se suspectează că noile variante au o imunitate mai puternică. Acest lucru înseamnă că ar putea scăpa mai ușor de apărarea sistemului imunitar și, astfel, ar putea crește din nou numărul de infecții. Până în prezent, nu există indicii că noile variante cauzează o evoluție mai severă a bolii.

"Monitorizăm situația foarte atent. Secvențierea în curs de desfășurare ne oferă o bună imagine de ansamblu a răspândirii variantelor", a spus Rauch. În prezent, nu este necesar să se ia măsuri, dar studiile privind cele două noi variante sunt încă la început.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel