Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă pe o plajă populară din Croația: 8 turiști au primit îngrijiri medicale
WhatsApp
Un punct fierbinte pentru vacanță din Croația se confruntă cu probleme în această vară. 
Lovitură devastatoare pentru o turistă străină care înota în apele din Croația. A fost la un pas de moarte în timpul vacanței în Europa

Dubrovnik, fortăreața turistică a Croației, locația de filmare a seriei Game of Thrones, a devenit un magnet pentru acei fani, dar mai ales pentru turiștii mediteraneeni, în ciuda diverselor interdicții.

Nimeni nu are voie să se plimbe prin orașul vechi în costume de baie, să mănânce și să bea pe treptele monumentelor culturale. Turiștilor li se cere chiar să nu care geamantanele cu roți în orașul vechi, care datează din secolele XIII-XIV.

Prețurile în Croația au explodat! O turistă, șocată de cât a dat pe un șezlong: „40 de euro de persoană. Poftim!?“ 

 

Probleme cu care se confruntă plaja de vis a Croației: mii de meduze pe plaja Danče

 

Acum turiştii din Croaţia se confruntă cu noi probleme. Din cauza concentrației mari de meduze de pe plaja Danče, a fost arborat steagul roșu, relatează presa locală croată. Potrivit Crucii Roșii, opt persoane au fost tratate într-o singură dimineață. Toți au intrat în contact cu meduze.

Au fost observate atât meduze luminoase, cât și înțepătoare, chiar și în apropiere de insula Mljet. Cu toate acestea, turiștii pot să sta pe cea mai veche plajă din Dubrovnik.

Presa relatează că steagul roșu servește drept avertisment. În mod ironic, în timpul valului de căldură din Europa, mulți oameni trebuie să fie atenți când intră în apa răcoritoare.

Experții se așteaptă la cea mai mare concentrație de meduze în partea de vest a Istriei în acest an. În timp ce unele dintre aceste meduze sunt inofensive, altele pot fi periculoase, deoarece sunt considerate extrem de veninoase.

Recent, Mallorca a fost lovită și de o invazie severă a meduzelor, care sunt  cele mai periculoase din Mediterana.

Atingerea tentaculelor meduzei este de obicei inofensivă. Cu toate acestea, toxinele  creaturilor marine pot provoca iritații intense și arsuri care necesită timp pentru ca să se  vindece și lasă cicatrici. De asemenea, persoanele care suferă de alergii sau persoanele cu afecțiuni anterioare de sănătate ar trebui să fie atente. 

Contactul cu meduze poate declanșa reacții alergice severe, inclusiv probleme cardiovasculare. În cazuri rare, acest lucru poate duce chiar la moarte. 

 

Ce să faci dacă intri în contact cu o meduză?

 

În primul rând, ieși din apă. Dacă ai oțet, unge-te zona afectată. Dacă nu ai oțet, folosește apă de mare, dar niciodată apă dulce sau alcool, pentru ca ar activa mai mult toxina lăsată pe piele. Dacă este necesar, consultă un medic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel