INGREDIENTE
4 căței mari de usturoi curățați și tăiați felii jumătate de linguriță sare
1 linguriță de suc de lămâie
120 ml de ulei de măsline extravirgin
1 linguriță de apă (sau mai mult - pentru a regla textura dacă este necesar)
1. Într-un mojar se freacă feliile de usturoi cu sarea timp de 4-5 minute. Se adaugă sucul de lămâie și se amestecă. La fel ca la maioneză, se adaugă uleiul linguriță cu linguriță și amestecă bine după fiecare adăugare până ce aioli începe să capete o textură ca de maioneză.
2. Dacă aioli a devenit prea consistent adăugați puțină apă.
3. Aioli poate fi păstrat la frigider timp de 24 de ore.
Sursa: retete.unica.ro
Vezi și: Pâine de casă tradițională. Rețeta simplă pas cu pas
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News