Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
AIOLI, cel mai bun sos de usturoi. Un rafinament mediteranean, simplu și rapid
WhatsApp
Aioli este un sos ce provine din zona mediteraneană. În Spania i se spune alioli, in Franța aïoli, iar în Italia aglioli sau aioli. Aioli se consumă alături de pește, carne de rac, carne preparată la grătar sau alături de cartofi prăjiți.
Foto ILUSTRATIV

INGREDIENTE 

4 căței mari de usturoi curățați și tăiați felii jumătate de linguriță sare 

1 linguriță de suc de lămâie 

120 ml de ulei de măsline extravirgin 

1 linguriță de apă (sau mai mult - pentru a regla textura dacă este necesar)

 

Cum se prepară Aioli – cel mai bun sos de usturoi

 

1. Într-un mojar se freacă feliile de usturoi cu sarea timp de 4-5 minute. Se adaugă sucul de lămâie și se amestecă. La fel ca la maioneză, se adaugă uleiul linguriță cu linguriță și amestecă bine după fiecare adăugare până ce aioli începe să capete o textură ca de maioneză.

Citește și Rețetă de plăcintă cu mere, ca la bunica acasă. Ingredientul secret îi dă acel gust unic care o face irezistibilă

2. Dacă aioli a devenit prea consistent adăugați puțină apă.

3. Aioli poate fi păstrat la frigider timp de 24 de ore.

Sursa: retete.unica.ro

Vezi și: Pâine de casă tradițională. Rețeta simplă pas cu pas

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel