Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
AEROPORTUL CONSTANȚA. De azi, avioanele de mari dimensiuni pot ateriza
WhatsApp
Aeronave de mari dimensiuni, precum Boeing 747 sau Airbus A330, pot opera, din această lună, pe Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” din județul Constanța, după Autoritatea Aeronautică Civilă Română a aprobat modificarea certificatului RO-08 deținut din 2017.

Aeronavele de mari dimensiuni, precum Boeing 747 sau Airbus A330 pot transporta până la 530 de pasageri și cantități mari de marfă.

Reprezentanţii Aeroportului Internațional „Mihail Kogălniceanu” Constanța au anunțat, joi, că Autoritatea Aeronautică Civilă Română a aprobat modificarea certificatului RO-08 deținut de aeroport din 2017, prin includerea unor tipuri de aeronave de mari dimensiuni care pot opera pe aeroport.

Astfel, pe aeroportul din județul Constanța pot fi deservite aeronave precum Boeing B747-400/300/200/100, Boeing B777-200LR/300F/300ER, McDonnell Douglas MD 11, Airbus A330-300, Airbus A340 – 600 și Antonov AN 124. Aceste aeronave au o capacitatea de a transporta între 200 și 530 de pasageri și cantități mari de marfă, chiar până la 150 de tone cargo, pe distanțe lungi, de peste 12.000 kilometri.

În prezent, aeroportul deține o capacitate de operare de două aeronave „wide body” (avion cu fuzelaj larg – n.r.) sau trei aeronave „narrow body” (avion cu fuzelaj îngust - n.r.) pe oră.

„Dimensiunile și rezistența elementelor de infrastructură aeroportuară precum și echipamentele de care dispune aeroportul - echipamente de balizaj, de protecție împotriva incendiilor, mijloace de comunicații - permit aterizarea aeronavelor long carrier și efectuarea serviciilor de tip cargo”, au precizat reprezentanții aeroportului.

Aceștia susțin că Aeroportul Internațional „Mihail Kogălniceanu” din Constanța prezintă un interes major în crearea unei baze pentru transportul aerian de mărfuri și, datorită amplasării, poate deveni un aeroport de tranzit către alte continente.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel