Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
AEP: Doar 1.000 de români din diaspora s-au înscris pentru votul de la parlamentarele din acest an
WhatsApp
O mie de alegători români din afara ţării s-au înregistrat deja pe portalul www.votstrainatate.ro pentru a-şi exercita dreptul constituţional la alegerile parlamentare din acest an.

Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat marţi că, la data de 25 mai, a fost atinsă „borna” de 1.000 de înregistrări pe acest portal ale alegătorilor români din afara ţării, dintre care 683 au optat pentru votul prin corespondenţă, iar 317 pentru votul la secţia de votare.

AEP reaminteşte, într-un comunicat, că, potrivit legislaţiei în vigoare, înregistrarea ca alegător prin corespondenţă sau la o secţie de votare a început pe 1 aprilie şi se va încheia odată cu expirarea a 15 zile de la data începerii perioadei electorale.

„Preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, se declară dezamăgit de numărul mic de înregistrări efectuate în aproape două luni de funcţionare a portalului şi reiterează apelul său către concetăţenii din străinătate de a opta pentru votul prin corespondenţă, ca modalitate sigură şi comodă de vot la distanţă, fără cozi, fără deplasări, fără costuri şi fără riscuri, mai ales în contextul incertitudinii legate de evoluţia pandemiei de coronavirus”, se arată în comunicatul citat. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel