Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
AEP a primit peste 2.000 de plicuri exterioare cu buletinele de vot ale alegătorilor români din străinătate
WhatsApp
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, până miercuri, s-au primit 2.141 de plicuri exterioare care conțin buletinele de vot ale alegătorilor români din străinătate și amintește că data limită este 3 decembrie.

„Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, până la data de 25 noiembrie 2020, a fost înregistrată primirea a 2141 de plicuri exterioare care conțin buletinele de vot ale alegătorilor români din străinătate. Precizăm că, din numărul total de plicuri înregistrate, 960 sunt din Spania, 279 din Germania, 216 din Danemarca, 171 din Moldova, 125 din Olanda, 85 din Luxemburg, 80 din Marea Britanie, 76 din Ungaria, 72 din Italia, 49 din Grecia, 13 din Slovacia, 10 din Polonia, 2 din Serbia, 1 din Bulgaria, 1 din Suedia, 1 din Turcia”, transmite AEP.

Potrivit sursei citate, instrucțiunile privind exercitarea dreptului de vot prin corespondență la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020 se găsesc atât în interiorul plicului, cât și pe site-ul www.votstrainatate.ro.

„Totodată, AEP a realizat un clip video menit să ilustreze tehnica votării prin corespondență pas cu pas, disponibil la următorul link: https://youtu.be/Y6EaWtAQzAw. Atragem atenția că, potrivit legislației în vigoare, plicul exterior ce conține buletinele de vot și certificatul de alegător trebuie să ajungă la biroul electoral pentru votul prin corespondență, la misiunea diplomatică sau la oficiul consular, după caz, până la data de 3 decembrie 2020. Având în vedere contextul internațional generat de pandemia de COVID-19, inclusiv frecvența redusă a curselor de transport, pentru o mai bună informare asupra timpilor de circulație a plicului ce urmează a fi returnat către România/reprezentanța diplomatică sau consulară, vă rugăm să consultați site-urile administrațiilor poștale naționale din țara în care vă aflați sau să solicitați aceste informații direct de la un oficiu poștal. Lista paginilor organizațiilor poștale din întreaga lume poate fi accesată aici: https://www.upu.int/en/Universal-Postal-Union/About-UPU/Member-Countries”, se menționează în comunicatul AEP.

Autoritatea Electorală Permanentă precizează că lista țărilor pentru care activitatea de colectare şi distribuire pentru trimiterile de scrisori şi colete poştale a fost suspendată temporar poate fi accesată la acest link: https://www.posta-romana.ro/a1309/stiri/lista-tarilor-cu-trafic-postal-restrictionat.html, iar întrebări, sesizări sau reclamații pot fi transmise la adresa de e-mail [email protected]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel