Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Adevăratul plan al româncei care a spart camerele poliției din Washington: Cum voia să se îmbogățească
WhatsApp
Procurorii federali au dezvăluit planul vast al celor doi români care au preluat controlul camerelor de supraveghere din Washington DC, cu puțin timp înainte ca Donald Trump să depună jurământul de președinte al SUA. 

Un atac din ianuarie 2017 a preluat controlul asupra camerelor de supraveghere ale departamentului de poliție din Washington DC, cu doar câteva zile înainte de jurământul lui Donald Trump. Planul ar face parte dintr-o încercare mult mai mare de a viza mii de potențiale victime, au argumentat săptămâna trecută procurorii federali.

În rechizitoriul depus, procurorii au scris că cei doi inculpați români acuzați că au efectuat hack-ul camerelor de supraveghere au intenționat să folosească computerele poliției pentru a trimite mesaje de răscumpărare în bani la aproximativ 179 000 de adrese de e-mail. Mesajele ar fi fost veridice, trimise de pe adresele oficiale ale poliției, iar românii ar fi obținut datele de pe cardurile de credit. 

Documentele depuse arată că cei doi puneau la cale și o înșelătorie pe site-ul Amazon pentru a putea transforma datele de pe carduri în venituri cash. 

Pe 12 ianuarie 2017, 123 de camere de supraveghere ale Departamentului de Poliție Metropolitană D.C. au devenit inutilizabile. În urma anchetei, poliția, asistată de Serviciul Secret al SUA, a constatat că patru dispozitive de stocare care conțin imagini din camere au fost infectate cu un virus. Atacatorii solicitau o plată în valoare de aproximativ 60.000 de dolari pentru deblocarea camerelor. Controlul asupra lor a fost preluat pe 15 ianuarie, cu cinci zile înainte ca Donald Trump să depună jurământul iar oficialii orașului spun că au reușit să-și recapete accesul la sistemul de supraveghere fără să plătească răscumpărarea.

Procurorii federali au acuzat doi cetățeni români - Mihai Alexandru Isvanca și Eveline Cismaru(foto) - pentru efectuare atacului de răscumpărare. Cuplul a fost descoperit după ce investigatorii au făcut legătura între conturile de e-mail care au accesat alculatoarele poliției și computerele celor doi. 

Urmau să trimită mesaje cu identitatea poliției către 200 000 de adrese de e-mail 

Printre fișierele găsite pe dispozitivele sparte a fost un document intitulat "USA.txt", care conținea 179.616 de adrese de e-mail. 

Înregistrările Google analizate de către anchetatori au arătat că un cont Gmail care conține numele lui Cismaru a trimis un fișier numit "USA.txt" la "[email protected]" pe 10 ianuarie, cu două zile înainte ca sistemul de supraveghere al poliției din Washington DC să cadă. Anchetatorii au descoperit că fișierul primit de contul david.andrews2005 era identic cu cel găsit pe serverul poliției. 

Adresele de email au fost achiziționate de la alți hackeri care au furat datele prin phishing sau alte metode de tipul cyberattacks. Alte informații extrase de la Google în cadrul anchetei au identificat că cei doi români aveau datele de pe card a aproximativ 3800 de persoane. 

Pentru a putea extrage banii de pe card, schema a implicat crearea unui magazin online pe Amazon numit "Lake L." Înregistrările în dosar arată că hackerii DC au luat o comandă reală confirmată, astfel încât compania Amazon să crediteze operatorii magazinului.

Isvanca și Cismaru au fost arestați de poliția din România în decembrie anul trecut. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel