Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un tânăr de 28 de ani a murit după ce a căzut dintr-un balon cu aer cald. Omul s-a prăbuşit peste o maşină
WhatsApp
Autoritățile din Israel investighează moartea unui angajat, supraveghetor al zborului cu balonul cu aer cald, care a murit după ce a căzut de la înălţime în timpul unui zbor.

Potrivit ziarului israelian Haaretz, Yogev Cohen, în vârstă de 28 de ani, participa la lansarea unui balon cu aer cald lângă Balfouria, un cartier popular de vacanță din nordul Israelului, când a rămas agăţat de coș, în timp ce acesta a început să urce. Cohen a căzut de la peste 30 de metri, direct pe un autoturism parcat. Nici persoanele aflate în mașină și nici cele 12 persoane aflate la bordul balonului nu au fost rănite. Balonul cu aer cald a aterizat în siguranță, la scurt timp după accident.

Astfel, bărbatul a fost unul dintre cei trei membri ai echipajului de la sol responsabili de susţinerea echilibrului coșului. Regulile companiei impun ca trei membri ai echipajului la sol să țină balonul în timp ce acesta se umflă, pentru a-l stabiliza. Potrivit unui raport preliminar al poliției, Cohen a greşit pentru că a ținut coșul până după ce balonul a fost umflat și ridicat, scrie ObservatorNews.

Potrivit raportului publicat în ziarul israelian Haaretz, Almog Amir, proprietarul Lagaat Bashamayom, o companie care zboară cu baloane cu aer cald de mai bine de 20 de ani, a declarat autorităților că, până când pilotul a observat că bărbatul încă se agăța de coș, balonul era cel puțin 30 de metri în aer. Cel care se afla în interiorul coşului ar fi încercat să coboare, însă acest lucru nu a fost permis din cauza liniilor de înaltă tensiune. Potrivit presei israeliene, autoritățile investighează accidentul.

 

''Nu căutăm oameni vinovați"


Anchetatorul șef al securității aeriene al Ministerului Transporturilor, Gadi Regev, a declarat: „Ne concentrăm în principal pe cum să prevenim astfel de accidente pe viitor. Dacă nu s-au respectat regulile ori s-au abătut de la reglementările în vigoare, care a fost lista de verificare a pilotului, de unde au decolat și așa mai departe. Trebuie să avem totul în vedere și nu trebuie să căutăm oameni vinovaţi, ci cauzele dezastrului, pentru a preveni următorul accident și pentru a ne asigura că, pe viitor, toată lumea este în siguranță”, a spus acesta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel