Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Acțiunile AstraZeneca cresc pe măsură ce tratamentul cu anticorpi Covid-19 primește undă verde din partea autorităților de reglementare din Uniunea Europeană
WhatsApp
Acțiunile AstraZeneca au crescut astăzi după ce tratamentul cu anticorpi Covid-19 a primit undă verde din partea autorităților de reglementare din UE. 
Acțiunile AstraZeneca cresc pe măsură ce tratamentul cu anticorpi Covid-19 primește undă verde din partea autorităților de reglementare din Uniunea Europeană

Gigantul farmaceutic FTSE 100 a declarat că Agenția Europeană pentru Medicamente a aprobat utilizarea Evusheld ca tratament pentru adulții și adolescenții cu virusul.

 

Medicamentul este deja disponibil în majoritatea țărilor din Europa

 

La începutul acestui an, EMA a permis AstraZeneca să comercializeze medicamentul doar pentru prevenirea Covid. Acesta este deja disponibil în majoritatea țărilor din Europa în acest scop.

Medicamentul acționează oferindu-le persoanelor cu un sistem imunitar compromis, care nu își pot produce proprii anticorpi de combatere a virusului, o anumită protecție împotriva Covid.

Cu toate acestea, în urma unor teste de succes, EMA a declarat că medicamentul ar putea fi utilizat și pentru a trata persoanele infectate cu virusul care "nu au nevoie de oxigen suplimentar și care prezintă un risc crescut de evoluție către Covid-19 sever".

Recomandările autorității de reglementare sunt, de obicei, urmate de Comisia Europeană atunci când aceasta ia o decizie finală cu privire la aprobarea medicamentelor. 

 

Acțiunile AstraZeneca au crescut vineri dimineață cu 2,8%, la 104,14 lire sterline

 

Luna trecută, Japonia a devenit prima țară care a aprobat Evusheld atât pentru prevenirea, cât și pentru tratamentul Covid-19. 

'Cererile de reglementare progresează atât pentru indicațiile de prevenire, cât și pentru cele de tratament în întreaga lume', a declarat AZ.

Grupul se bazează pe Evusheld pentru a ajuta la compensarea vânzărilor în scădere ale vaccinului său Covid.

Medicamentul, care a fost lansat pentru prima dată în decembrie, l-a ajutat să obțină vânzări de 914 milioane de dolari (803 milioane de lire sterline) în prima jumătate a anului. 

 

EMA a aprobat, de asemenea, medicamentul experimental pentru boli respiratorii al AstraZeneca și al partenerului Sanofi

 

Autoritatea de reglementare a declarat că Beyfortus poate fi comercializat în Europa pentru prevenirea infecțiilor tractului respirator inferior cauzate de virusul sincițial respirator (VSR).

RSV provoacă anual, la nivel mondial, mii de spitalizări și decese la nivel mondial la copii mici și la vârstnici, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel