Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Acord PSD-PNL pe comasarea alegerilor. Parlamentarele, simultan cu turul doi al prezidențialelor
WhatsApp
După o serie de discuții și negocieri, s-a ajuns la un acord între PNL și PSD privind comasarea alegerilor prezidențiale cu alegerile parlamentare. Turul doi al prezidențialelor va avea loc simultan cu alegerile parlamentare, conform înțelegerii între cele două partide politice.

Surse politice citate de Antena 3 dezvăluie că PNL și PSD au convenit asupra acestei comasări, în urma căreia se va merge către un tur al prezidențialelor concomitent cu alegerile parlamentare. Această decizie vine după ce anterior s-a convenit comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale.

În acest fel spun surse din coaliție, PNL și PSD încearcă să țină în frâu curentul extremist din România și cel anti european, deci cu o dublă comasare. Este vorba despre turul doi al alegerilor prezidențiale care ar avea loc la începutul lunii decembrie. Din ceeea ce spun aceste surse din coaliția de guvernare deja discuția ar fi avut loc între conducerile celor două partide PNL și PSD, urmând în continuare să fie parafate. 

 

Ciolacu și Ciucă s-au înțeles pe o nouă comasare a alegerilor

 

Pe lângă aceste detalii, la aceeași ședință de coaliție se va discuta și despre repartizarea candidaturilor în marile orașe, acolo unde niciunul dintre partide nu are deja un primar. În ciuda acestei comasări și a unei posibile colaborări pentru candidaturile în diverse orașe, unele situații sunt clarificate deja.

De exemplu, în Craiova, primăria va rămâne în mâinile social-democratei Lia Olguța Vasilescu, în timp ce la Pitești, Cristian Gentea va candida pentru un nou mandat.

PNL, de asemenea, va continua cu primarii deja existenți în unele orașe mari, precum Cluj-Napoca, unde Emil Boc va rămâne în funcție și nu va exista un candidat PSD pentru această poziție.

Această comasare a alegerilor și acordul între cele două partide politice pot influența semnificativ evoluția politică în țară, reprezentând o schimbare de direcție în strategiile electorale ale acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel