Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Abuzul în serviciu, votat fără prag
WhatsApp
Nu va exista un prag pentru abuzul în serviciu, au decis deputații. În plus, interceptările SRI vor putea fi folosite ca probe în procesele penale, inclusiv în dosarele de corupție. Inițial, Senatul introdusese un prag controversat de 250 de mii de lei pentru abuzul în serviciu.

Președintele Comisiei Juridice, Laura Vicol, a anunțat în ședința comisiei de marți că au fost retrase toate amendamentele și vor fi eliminate și modificările făcute de Senat.

Concret, modificarea se referă la renunțarea la pragul de 250.000 de lei pentru incriminarea abuzului în serviciu, introdus la Senat și renunțat la modificarea prin care erau eliminate probele pe baza interceptărilor SRI în cazurile de corupție. 

„Am fost sunată de toți reprezentanții Guvernului, care au cerut să rămânem la forma inițială trimisă de Ministerul Justiției", a spus Vicol.

„V-am spus că această problemă este controversată, că nu există 3 juriști care să cadă de acord asupra ei, că nici deciziile Curții Constituționale n-au mers până la capăt să spună: „da, e nevoie de un prag, punem această prescripție în dispozitiv și pragul trebuie să fie de această valoare”. Decizia lasă, oarecum, larghețe parlamentarilor să decidă, ceea ce s-a și întâmplat (...) Proiectul nu a avut prag de la bun început. Cu privire la consultări, noi am avut dezbateri publice de peste un an de zile, n-am refuzat nicio dezbatere și am rămas întotdeauna disponibil pentru orice fel de discuție”, a declarat ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
pixel