Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
A murit bărbatul căruia i-a fost transplantată inima de porc, acum trei luni
WhatsApp
A murit bărbatul din SUA căruia o echipă de chirurgi americani i-a transplantat, în ianuarie, o inimă de porc modificată genetic.

Bărbatul de 57 de ani care a primit o inimă de porc modificată genetic, în premieră mondială, a murit la două luni după operație, potrivit unui spital american citat de BBC.

David Bennett, care suferea de o boală cardiacă în fază terminală, a supraviețuit timp de două luni după operația din SUA.

Însă starea sa a început să se deterioreze în urmă cu câteva zile, au declarat medicii săi din Baltimore, iar bărbatul de 57 de ani a murit pe 8 martie.

Bennett cunoștea riscurile legate de operație.

În ianuarie, David Bennett devenea prima persoană din lume care a primit o inimă de la un porc modificat genetic.

La trei zile după procedura experimentală care a durat mai multe ore, bărbatul se simțea bine, conform medicilor de la Universitatea din Maryland, care au efectuat transplantul, relatează Mediafax.

Controversa cu trecutul bărbatului transplantat. Înjunghiase un om în tinerețe, care ulterior a murit

 

Pacientul care a primit în premieră mondială o inimă de porc modificată genetic avea un istoric care stârnește revolta americanilor. Acesta a înjunghiat în tinerețe un bărbat care a rămas paralizat și în cele din urmă, după mai mulți ani de suferință, a murit în urma unui accident vascular. 

David Bennett Sr. a fost condamnat în 1988 pentru că a înjunghiat un bărbat, lăsându-l paralizat. Victima, Edward Shumaker, a petrecut următorii 19 ani folosind un scaun cu rotile, înainte de a suferi un accident vascular cerebral în 2005 și a murit doi ani mai târziu, cu o săptămână înainte de a împlini 41 de ani. 

Nu există însă legi sau reglementări care să interzică unei persoane cu antecedente penale să primească un transplant sau să fie beneficiarul unei proceduri experimentale precum cea pe care a avut-o Bennett.

„Principiul cheie în medicină este de a trata pe oricine este bolnav, indiferent cine este”, a spus Arthur Caplan, profesor de bioetică la Universitatea din New York. „Nu suntem în postura de a sorta păcătoșii de sfinți," a mai spus acesta.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel