Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
A cucerit milioane de gospodine: Semlor, super chifle suedeze. Răsfață-ți familia cu un desert delicios ales pe sprânceană
WhatsApp
Semlor un desert tipic din zona Suediei, Finlandei și Estoniei. Când vorbim de semlor, ne referim la aceste chifle de tip profiterol umplute cu cremă de migdale și frișcă, acoperite cu zahăr pudră. Nu rata acest desert!
A cucerit milioane de gospodine: Semlor, super chifle suedeze. Răsfață-ți familia cu un desert delicios ales pe sprânceană

În ciuda popularității și a vechimii sale, caracteristicile exacte pe care fiecare semlor trebuie să le aibă pentru a fi considerat autentic sunt încă necunoscute. În felul acesta, nu știm dacă rețeta pe care v-o propunem este cea originală sau nu, ceea ce este sigur este că sunt delicioase. Nu vă gândiți de două ori și pregătiți aceste chifle suedeze cu cardamom urmând pas cu pas rețeta de mai jos.

Citește și Fritule sau „gogoși de vânt” pufoase. Ceva mai bun nu ai mai gustat

 

Semlor - Ingrediente

 

- 50 de grame de unt

- 150 de mililitri de lapte integral

- 50 de grame de zahăr (¼ cană)

- 1 praf de sare

- 1 ou

- 1 linguriță pudră de cardamom

- 25 de grame de drojdie proaspătă de panificație

- 400 de grame de făină grâu

- ou pentru uns.

Vezi și Kanelbullar - chifle suedeze de scorțișoară, moi, aromate și pufoase. Vor deveni desertul preferat!

Pentru umplutură:

- 100 de grame de migdale măcinate

- 100 de grame de zahăr (½ cană)

- 500 de mililitri de frișcă

- 3 linguri de zahăr

- zahăr pudră pentru decor

 

Semlor - Mod de preparare

 

Pentru a pregăti chiflele suedeze, luăm o oală și încălzim laptele cu untul, zahărul și drojdia. Îl încingem foarte puțin, nu este necesar ca untul să se topească complet.

Când l-am încălzit puțin, luăm oala de pe foc și adăugăm oul, cardamomul și sarea. Amestecăm și adăugăm puțin câte puțin făina cernută în prealabil. Se frământă câteva minute și se formează o bilă cu aluatul.

Lăsăm aluatul de chifle să se odihnească aproximativ o oră sau până vedem că și-a dublat volumul. Când a mai rămas puțin pentru a se termina timpul de odihnă, preîncălziți cuptorul la 200ºC.

Încearcă și Flori prăjite crocante. Ingredientele puține și gustoase, secretul celui mai bun desert. Sunt mereu o senzație când vin musafirii - FOTO

Odată ce volumul s-a dublat, facem bile mici cu aluatul, toate de aceeași dimensiune, aproximativ 70 de grame fiecare. Ungeți biluțele cu ou bătut și lăsați-le din nou să se odihnească pentru a-și dubla volumul.

Când și-au dublat volumul, așezați-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți 10 minute sau până se rumenesc deasupra.

Pentru umplutura chiflelor suedeze amestecăm zahărul cu migdalele măcinate și puțin lapte pentru a uni ingredientele și a forma un fel de marțipan.

Când chiflele sunt reci, le tăiem în jumătate, le umplem cu un strat de marțipan și frișcă deasupra, le închidem și presărăm zahăr pudră pentru a orna. Gata!

Servim semlorul însoțit de o cană de lapte fierbinte, o cafea sau băutura care ne place cel mai mult. 

Citește și Chifle cu brânză, incomparabil de pufoase. Așa ceva nu se refuză! Se prepară rapid și se mănâncă și mai rapid

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel