Duminică, 8 iulie 2018, Constantin Pinau a fost ucis la Naro. Bărbatul în vârstă de 37 de ani era originar din România și lucra ca agricultor în Italia, când a fost lovit mortal la cap de un conațional. Carabinierii au ajuns la fața locului, dar era prea târziu pentru Constantin.
Românul a murit la scurt timp după ce a fost internat la spitalul Canicattì. Carabinierii i-au ascultat familia și prietenii. Suspectul principal a fost un alt român, care locuia tot în Naro și care se certa des cu Pinau.
Vezi și: Italia. 3 români închiși, după ce au ucis cu sapa un coleg de muncă: Dreptate pentru Constantin
Vasile L., în vârstă de 44 de ani la acea dată, muncitor agricol, a fost dus la cazarmă împreună cu fiul său în vârstă de 18 ani. Pe hainele celor doi existau urme de sânge, iar în mașina lor este descoperită și confiscată arma crimei, o bară mare, încă îmbibată în sânge.
La mai puțin de trei ore de la odioasa crimă, carabinierii i-au arestat pe Vasile L., pe fiul său și pe soția acestuia, în vârstă de 38 de ani, pentru omor voluntar în complicitate. Potrivit anchetei, cei trei au întins o ambuscadă în casa lui Constantin Pinau, l-au atacat pe acesta și au rănit-o și pe soția victimei, fracturându-i un braț.
Martorii au declarat ulterior că victima ar fi spart oglinda mașinii familiei Lupașcu, care ar fi reacționat organizând represaliile care s-au dovedit a fi fatale conaționalului său, conform presei italiene.
În prezent, Curtea Supremă a confirmat și a făcut definitivă sentința pronunțată la 12 aprilie 2021 de judecătorii Curții de Apel din Palermo care, la rândul lor, au confirmat sentința pronunțată de Curtea de Apel din Agrigento, prezidată de Alfonso Malato, la 26 iunie 2020.
Astfel, Curtea Supremă a condamnat-o pe Anișoara L. la 22 de ani de închisoare. Soțul ei, Vasile L., și fiul ei, Vlăduț L., erau deja condamnați la câte 30 de ani de închisoare în formă prescurtată, atât în primă instanță, cât și în apel, în total 80 de ani după gratii pentru întreaga familie de români.
Potrivit Curții de Casație, în cel de-al doilea proces în apel, judecătorii au trebuit să aprecieze în sarcina soțului, a soției și a fiului existența dublei agravante recunoscute inițial: premeditarea omorului și profitând de circumstanțe de timp și de loc de natură să împiedice apărarea publică sau privată. Aceste circumstanțe agravante au fost constatate.
--------------------------------------------------------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG
-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News