Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
8 alimente care îți curăță rapid ficatul. Pe unele le ai deja în bucătărie
WhatsApp
Știați că ficatul este responsabil pentru peste 500 de funcții din organism. Pentru a-l ajuta în efortul său trebuie nu trebuie doar să eviți excesele, ci și să consumi alimente care îți curăță rapid ficatul. Nici nu trebuie să faci cine știe ce eforturi, pe unele le ai deja în bucătărie. 
8 alimente care îți curăță rapid ficatul

Ficatul îndeplinește multe sarcini vitale pentru a ne menține în viață și pentru a ne menține o stare de sănătate optimă. Printre cele mai importante se numără stocarea vitaminelor și a fierului, transformarea zahărului stocat în zahăr utilizabil atunci când nivelul de zahăr din organism scade sub nivelul normal, distrugerea globulelor roșii vechi și producerea bilei pentru a descompune și digera grăsimile. Pentru a-i da o mână de ajutor în acest efort imens pe care îl depune, putem consuma o serie alimente curăță rapid ficatul.

Ficatul ajută la detoxifierea sângelui pentru a scăpa de substanțele nocive. Și aici ne pot ajuta superalimentele potrivite. Aceste substanțe nocive se datorează cel mai adesea unor factori legați de stilul de viață, cum ar fi alcoolul, tutunul, produsele de înfrumusețare și alimentele procesate și prăjite, mai ales atunci când sunt consumate în cantități mari. Ficatul are nevoie de cantități mari de micronutrienți (vitamine, minerale și antioxidanți) pentru a-și putea desfășura procesele, iar mulți dintre acești micronutrienți se găsesc în alimentele obișnuite.

Vezi și: 8 alimente banale care fac minuni pentru creier. Iată ce trebuie să mănânci pentru a avea mintea "brici"

Care sunt cele 8 alimente care îți curăță rapid ficatul

 

Încorporând în dieta ta o selecție de superalimente, poți curăța și proteja în mod natural acest organ care muncește din greu.

Ceaiul

 

Ceaiul este considerat ca fiind benefic pentru sănătate, dar dovezile au arătat că acesta poate avea beneficii pentru ficat. Un studiu realizat în Japonia a constatat că consumul zilnic de ceai verde a fost asociat cu îmbunătățirea markerilor sanguini ai sănătății ficatului. Acest lucru se poate datora unui compus cunoscut pentru a ajuta funcția hepatică numit catehină. Ceaiul verde este plin de acest antioxidant vegetal. Aveți grijă doar la extractul de ceai verde, deoarece poate avea efecte negative.

Legume crucifere

 

Aceastea includ, dar nu se limitează la broccoli, conopidă, varză de Bruxelles, varză și varză kale. Aceste legume sunt o sursă majoră de glutation, care declanșează enzimele de curățare a toxinelor din ficat. Consumul de legume crucifere va crește producția de glucosinolat în sistemul dumneavoastră care ajută la eliminarea substanțelor cancerigene și a altor toxine.


Turmericul

 

Turmericul a fost folosit în India în scopuri medicinale încă din cele mai vechi timpuri. Curcumina este ingredientul activ din turmeric și are proprietăți biologice puternice. Acest condiment ajută enzimele care elimină toxinele și conține antioxidanți care repară celulele hepatice. De asemenea, ajută ficatul în detoxifierea metalelor, stimulând în același timp producția de bilă.

Citrice

 

În timp ce oferă și un mare aport de vitamina C, citricele stimulează ficatul și ajută la sintetizarea materialelor toxice în substanțe care pot fi absorbite de apă. Grapefruitul este deosebit de benefic, deoarece conține doi antioxidanți primari: naringina și naringenina. Aceștia pot ajuta la protejarea ficatului de leziuni prin reducerea inflamației și protejarea celulelor hepatice.

Sfeclă roșie

 

Sfecla roșie conține vitamina C și o doză importantă de fibre, ambele curățătoare naturale pentru sistemul digestiv. Dar, mai impresionant, sfecla ajută la creșterea oxigenului prin curățarea sângelui și poate descompune deșeurile toxice pentru a fi excretate mai repede. Sfecla roșie stimulează fluxul biliar și stimulează activitatea enzimatică.


Usturoiul

 

Usturoiul conține sulf, substanță ce activează enzimele hepatice care ajută organismul să elimine toxinele. Usturoiul conține, de asemenea, cantități mari de seleniu. Seleniul este un micronutrient esențial care s-a demonstrat că ajută la stimularea nivelului enzimelor antioxidante naturale din ficatul nostru. Suplimentarea cu seleniu oferă ficatului nostru și mai multă muniție în lupta împotriva daunelor cauzate de stresul oxidativ.

Nuci

 

Nucile sunt o sursă bună de glutation, de acizi grași omega-3 și de aminoacidul arginină, care sprijină acțiunile normale de curățare a ficatului, în special atunci când detoxifică amoniacul.

Ulei de măsline

 

Uleiul de măsline este considerat o grăsime sănătoasă. Uleiurile organice presate la rece, cum ar fi cel de măsline, de cânepă și de semințe de in, oferă un mare sprijin pentru ficat, oferind organismului o bază lichidă care poate aspira toxinele dăunătoare din organism. S-a demonstrat, de asemenea, că scade nivelul de grăsime din ficat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel