Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
8 alimente banale care fac minuni pentru creier. Iată ce trebuie să mănânci pentru a avea mintea "brici"
WhatsApp
La fel cum corpul tău are nevoie de nutriție bună pentru a rămâne puternic și sănătos, la fel și creierul tău are nevoie de alimente care să-l stimuleze și să mențină sinapsele la capacitate maximă. Creierul tău este foarte special în ceea ce privește dieta. Ba chiar există alimente pe care le poți consuma și care ajută creierul să funcționeze și să se dezvolte. 
8 alimente banale care fac minuni pentru creier

Există o corelație puternică între alimentele pe care le consumi și memoria ta. Așadar, descoperă în materialul nostru câteva dintre alimentele pe care trebuie să le consumi pentru a-ți menține mintea ageră și pentru a-ți îmbunătăți memoria. Este o idee la fel de bună ca și aceea de a mânca sănătos pentru a ține la distanță kilogramele nedorite.

 

Mentă

 

Menta nu este doar un ingredient pe care îl pui în dulciuri sau o plantă din care faci ceai. Menta are niște puteri uimitoare de stimulare a creierului. Un studiu pe Edu Birdy a arătat că doar mirosind această plantă îmbunătățește memoria. Prospețimea și mirosul puternic al acestei ierburi oferă persoanei un sentiment de revigorare. Nici măcar nu trebuie să o consumi. Doar trebuie să agăți câteva frunze în casă și deja își va face efectul.

 

Rozmarin

 

Acest condiment este ușor de cultivat și se potrivește de minune cu orice fel de mâncare de carne. Cu toate acestea, dacă nu mâncați carne, nu vă faceți griji, este un companion excelent într-un pesto de busuioc. Rozmarinul a fost folosit ca un stimulent pentru creier de ani de zile. Cu toate acestea, abia în studii recente s-a constatat că ajută memoria pe termen lung și crește vigilența.

 

Cimbru

 

Cimbrul este o altă plantă versatilă care poate fi adăugată la multe feluri de mâncare. Acesta conține niveluri ridicate de luteolină, despre care se crede că ajută creierul să își sporească nivelul de antioxidanți. De asemenea, stimulează nivelurile de grăsimi sănătoase, cum ar fi acizii grași omega-3, care este asociat cu niveluri mai ridicate de funcționare a creierului. Cimbrul este, de asemenea, ușor de cultivat și necesită foarte puțină întreținere.

 

Ghimbir

 

Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii uimitoare și este cunoscut în special pentru combaterea bolilor neurodegenerative precum boala Parkinson.

De asemenea, s-a constatat că ghimbirul stimulează timpul de reacție și atenția la adulții tineri și de vârstă mijlocie. Dacă acest lucru nu este suficient, memoria de lucru primește, de asemenea, un impuls.

 

Fasole

 

Fasolea este subestimată în lumea nutriției, dar asta din cauza stigmatului că îți dă gaze. Cu toate acestea, fasolea este bogată în colină, care este esențială în crearea de noi neurotransmițători în creier. Aproape că se poate spune că este alimentul de construcție musculară a creierului. Partea cea mai bună este că puteți consuma aproape orice tip de fasole și are același efect.

 

Ciuperci Reishi


În multe cazuri, funcția creierului este perturbată sau scăzută din cauza unor factori externi, cum ar fi depresia sau stresul. Alimentele care combat aceste afecțiuni stimulează apoi și indirect funcția cerebrală. Ciupercile Reishi nu îți vor scădea nivelul de anxietate sau depresie, dar vor combate simptomele și, în schimb, vei putea gândi limpede.

 

Ginseng

 

Atunci când faceți exerciții fizice, vă simțiți revitalizat și, ca urmare, vă concentrați mult mai bine. Ginsengul este un stimulent natural uimitor, iar atunci când vitalitatea ta este stimulată, la fel este și funcția creierului tău.

Ginsengul este ca un fel de multi-vitamină a naturii, deoarece este folosit pentru a îmbunătăți sănătatea mentală și vitalitatea generală. Se spune că activează neurotransmițătorii și, ca urmare, îmbunătățește memoria.

 

Afinele

 

Afinele sunt unele dintre cele mai comune fructe de pădure. Cu toate acestea, afinele sunt cunoscute ca având compuși care îmbunătățesc puterea de decizie, înțelegerea și îmbunătățește memoria și capacitatea de raționament. Este una dintre cele mai bune plante de cultivat pentru creierul tău.

Există multe plante pe care le puteți consuma și care vă vor ajuta să vă îmbunătățiți memoria, iar partea cea mai bună este că nu aveți nevoie de terenul unei ferme pentru a le cultiva. Cele mai multe dintre aceste plante sunt ierburi pe care le puteți cultiva în ghivece, așa că, chiar dacă stați într-un apartament mic, tot ce aveți nevoie este un pervaz însorit și câteva ghivece și ați putea fi pe drumul cel bun.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel