Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
10 moduri în care poți utiliza bicarbonatul de sodiu în gospodărie și îngrijirea personală
WhatsApp
Bicarbonatul de sodiu este un ingredient versatil și poate fi folosit în diverse moduri în gospodărie, în îngrijirea personală și pentru curățenie. Iată zece moduri diferite de a utiliza bicarbonatul de sodiu.
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Bicarbonatul de sodiu este o sare cristalina, de culoare albă, cu gust ușor sărat și solubilă în apă, fiind utilizat într-o varietate de scopuri, atât în gospodărie, cât și în domeniul medical și diverse industrii. Descoperă cum acest ingredient comun poate deveni un aliat de încredere în crearea unui mediu curat, proaspăt și sănătos în gospodărie,

Curățarea suprafețelor

Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă pentru a forma o pastă și folosește-o pentru a curăța suprafețe precum chiuvete, plite sau linoleum. Alături de un burete abraziv, va ajuta la îndepărtarea petelor și a murdăriei.

Deodorizarea frigiderului:

Plasează o cutie deschisă de bicarbonat de sodiu în frigider pentru a absorbi mirosurile neplăcute.

Curățarea aragazului sau cuptorului

Presară bicarbonat de sodiu pe suprafețele murdare, pulverizează apă peste el și lasă-l să acționeze timp de câteva ore sau peste noapte. Apoi, curăță cu o perie sau un burete umed.

Împrospătarea covorului

Presară bicarbonat de sodiu pe covor și lasă-l să acționeze timp de cel puțin 15 minute înainte de a aspira. Va ajuta la neutralizarea mirosurilor neplăcute.

Curățarea obiectelor de argint

Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă pentru a forma o pastă și folosește-o pentru a curăța bijuteriile sau obiectele de argint. Clătește-le bine și șterge-le până sunt uscate complet.

Dezodorizarea coșului de gunoi

Presară bicarbonat de sodiu în coșul de gunoi pentru a absorbi mirosurile neplăcute.

Îndepărtarea mirosurilor din pantofi

Presară bicarbonat de sodiu în interiorul pantofilor pentru a absorbi mirosurile neplăcute. Lasă-l să acționeze peste noapte și scutură surplusul înainte de a-i purta din nou.

Curățarea periilor și pieptenilor

Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă caldă și înmoaie perii și piepteni pentru a îndepărta reziduurile și grăsimile.

Exfolierea pielii

Amestecă bicarbonat de sodiu cu puțină apă pentru a crea o pastă și folosește-o ca exfoliant pentru corp. Clătește bine după utilizare și nu uita să îți hidratezi pielea cu cremă.

Curățarea jucăriilor de copii

Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă și folosește-l pentru a curăța jucăriile de plastic ale copiilor. Clătește-le bine și lasă-le să se usuce.

Asigură-te că respecți indicațiile și recomandările specifice pentru fiecare utilizare, iar bicarbonatul de sodiu poate deveni un aliat eficient în gospodărie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel